Haberler

Bodrum'da Denize En Çok Mavi Yakışır Sloganıyla Denizi Temizlediler

Güncelleme:

Bodrum'da 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliği, Bodrum Kumbahçe sahilinde yapılan final etkinliği ile sona erdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliği, Bodrum Kumbahçe sahilinde yapılan final etkinliği ile sona erdi.

Bodrum Belediyesi tarafından 15 Mart 2015 tarihinde Gümüşlük'te başlatılan ve Bodrum Yarımadası genelindeki 12 plajda gerçekleşen deniz dibi temizlik kampanyası Kumbahçe Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle son buldu. Etkinliğe CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclisi üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kumbahçe sahilinde gerçekleşen deniz dibi temizliğinde, gönüllü dalgıçlardan oluşan ekip Bodrum Belediye personelinin yardımıyla deniz dibini temizledi. Yapılan çalışmada 857 kilo atık çıkarıldı.

"İNSANLARIMIZ ARTIK KOLAY YOLU SEÇMEYECEK"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 12 haftadır deniz temizliği yaptıklarını söyleyerek çıkan atıklardan sanat eserleri oluştuğunu açıkladı. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin denizden çıkan atıklarla heykel yaptığını ifade eden Kocadon, "Şu an Bodrum yarımadasında 10 tona yakın çöp çıktı denizlerimizden. Bu miktar gerçekten çok fazla. Bodrum gibi medeni bir kentte, okur-yazar oranının bu kadar çok olduğu bir yerde ve özellikle geçimini denizden sağlayan bir kent olduğumuzu da düşünürsek biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yaptığımız kampanya ile okullarımızın ve derneklerimizin de bu etkinliğe destek vermesiyle herkes daha bilinçli hale geldi. ve inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda insanlarımız artık kolay yolu seçmeden, denize çöp atmadan, denizle barışık yaşayacaklar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından deniz dibi temizlik çalışmalarına destek veren kurum, kuruluşlar ile dalgıçlara teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Gümüşlük Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title