Haberler

Denize En Çok Mavi Yakışır" Deniz Dibi Temizliği

Bodrum Belediyesi tarafından "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliği etkinlikleri finali Bodrum Kumbahçe'de yapıldı. Bodrum Belediyesi tarafından 15 Mart 2015 tarihinde Gümüşlük'te başlatılan ve Bodrum Yarımadası genelindeki 12 noktada gerçekleşen deniz dibi temizlik kampanyası Kumbahçe Meydanında düzenlenen etkinliklerle son buldu.

Etkinliğe başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere Bodrum Belediye Meclisi üyeleri ve sivil toplum kuruluşları da katıldı. Kumbahçe sahilinde gerçekleşen deniz dibi temizliğinde, Bodrum Belediye personeli ve gönüllü dalgıçlardan oluşan ekip, deniz dibini temizledi. Yapılan çalışmada 247,8 kg plastik, 293,5 kg metal, 92,4 kg cam, 193 kg yanabilen, 9 kg yanmayan ve 31,3 kg kompozit atık olmak üzere toplam 857 kg atık çıkarıldı.

Etkinlik kapsamında Kumbahçe Meydanında, daha önce yapılan etkinliklerin fotoğrafları ve Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Resim Bölümü öğrencilerinin daha önceki koylardan çıkarılan atıklardan hazırlamış olduğu eserler sergilendi.

Final etkinlikleri Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulunun öğrencilerine karne dağıtmasıyla başladı. Daha sonra 6. ve 7. sınıflardan oluşan Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu öğrencileri müzik gurubu, çeşitli şarkıları seslendirerek etkinliğe renk kattı. Mavi Çizgi Anaokulu'nun 4-5 yaş minik öğrencilerinden oluşan bir gurup da meydanda şarkılar söyleyerek "Çevreni Temiz Tut" afişleriyle gösteri yaptı.

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Resim Bölümü öğrencilerinin atıklardan yaptıkları sanat eserleriyle düzenlenen yarışma sonucunda, birincilik ödülü Bağdagül Demirtürk, Batural Cırık ve Said Toğluk'a; ikincilik ödülü Enes Külahçı'ya; üçüncülük ödülü ise Güliz Pilge'ye verildi. 1. Mansiyon ödülü Bağdagül Demirtürk, Batural Cırık ve Said Toğluk'a, 2. Mansiyon ödülü de Elif Ezgi Akmil ve Görkem Barshan'a verildi.

"İnsanlarımız artık kolay yolu seçmeyecek"

Bodrum Belediye personeline, Bodrum yarımadasındaki okul öğrencilerine ve derneklere bu etkinliğe yapmış oldukları katkı ve desteklerden dolayı teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon: "12 haftadır denizlerimizi temizliyoruz. Özellikle belediye personelimizden ve halk tarafından büyük ilgi gördük. Deniz dibi temizliğine halktan ve dalgıç arkadaşlardan da katılanlar oldu. Onun için ben, tüm katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin sonunda çıkan atıklardan sanat eserlerimiz oluştu. Ben özellikle Güzel Sanatlar Fakültemizin heykel bölümüne de çok teşekkür ediyorum. Denizden çıkan atıklarla bize heykeller yaptılar. Bunları da burada sergiledik. Şu an Bodrum yarımadasında 10 tona yakın çöp çıktı denizlerimizden. Bu miktar gerçekten çok fazla. Bodrum gibi medeni bir kentte, okur-yazar oranının bu kadar çok olduğu bir yerde ve özellikle geçimini denizden sağlayan bir kent olduğumuzu da düşünürsek biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Ama yine de beklediğimizden daha az miktarda çöp çıktı. Bu yaptığımız kampanya ile okullarımızın ve derneklerimizin de bu etkinliğe destek vermesiyle herkes daha bilinçli hale geldi. ve inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda insanlarımız artık kolay yolu seçmeden, denize çöp atmadan, denizle barışık yaşayacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Üniversitesi Mehmet Kocadon Gümüşlük Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title