Haberler

Muğla'da Denizden Mangal Çıktı

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında yapılan temizlikte, denizden lastik ve şişe atıklarının yanı sıra bir de mangal çıktı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden lastik ve şişe atıklarının yanı sıra bir de mangal çıkarıldı.

3 METRELİK MANGAL ÇIKTI

Deniz Temiz Derneği TURMEPA ile Fethiye Deniz Ticaret Odası işbirliğinde Kordon Boyu'nda gerçekleştirilen deniz dibi temizliğine AKUT Fethiye ekibi ve gönüllü dalgıçlar katıldı. Dalgıçlar Oğuz Mete ve Yasin Özkaraca, bir saat boyunca gezi teknelerinin demir attığı bölgede dalış yaparak deniz dibini taradı. Toplanan atıklar çuvallara doldurularak kıyıya çıkarıldı. Bunlar arasında otomobil lastikleri, cam ve plastik şişelerin yanında, deniz üzerine kurulan bir platforma ait olduğu düşünülen 3 metre genişliğinde metal parça ile mangal da yer aldı. Yerli ve yabancı tatilciler temizlik çalışmasını ilgiyle izledi.

ATIKLAR SERGİLENDİ

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, denizden çıkan atıkların insanların dikkatini çekmek için kordonda sergilendiğini söyledi. Çıkarılan malzemelerin teknelerden atıldığını tespit ettiklerini anlatan Arıkan, "Denizimiz turizm amaçlı kullanılıyor. Bu nedenle başta denizciler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olması gerekir" dedi.

'BALÇIK TABAKASI DİBİ KAPLAMIŞ'

Deniz dibinin çok bulanık olduğunu söyleyen dalgıç Oğuz Mete, balçık tabakasının deniz dibini kapladığını bu nedenle atıkları el yordamıyla bulduklarını belirtti. Atıkların bir kısmını çıkardıklarını kaydeden Mete, kaldıramadıkları büyük atıkların ise denizin dibinde kaldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title