Haberler

Denizdeki Havalimanı Açılıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 22 Mayıs 2015'in, Ordu ve Giresun illeri açısından tarihi bir gün olacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 22 Mayıs 2015'in, Ordu ve Giresun illeri açısından tarihi bir gün olacağını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ordu ve Giresun illerine hizmet vermesi amacıyla 24 Temmuz 2011'de temeli atılan ve dünyada denize dolgu yöntemiyle inşa edilen 3. havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Yılmaz, 22 Mayıs Cuma günü yapılacak açılışa hazır olduklarını dile getirdi.

Yılmaz, 22 Mayıs 2015 tarihinin Ordu ve Giresun illeri açısından tarihi bir gün olacağını vurgulayarak, iki kentin yarım asır boyunca dillendirdiği, hasretle beklediği bu yatırımı bölgeye kazandırmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Şimdiden açılış heyecanını yaşamaya başladıklarını belirten Yılmaz, "Allah izin verirse cuma gün saat 06.30'dan itibaren yaklaşık 8 uçağın ineceği ve en son Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın uçağının inmesiyle uluslararası standartlara haiz havalimanının açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Yılmaz, cuma günü açılışa 100 bine yakın Ordulu hemşehrilerini beklediklerini kaydederek, "Açılış günü burada cuma namazının kılınacağı ortamın hazırlandığını gördük. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerimiz, havalimanının açılışına ilişkin hiçbir olumsuzluğun olmadığını, her şeyin tam olduğunu, uluslararası standartlara ait bütün ölçümlerin, teknik aletlerin donanımının hazır olduğunu, havalimanının dünyanın bütün uçaklarının inebileceği standartlarda olduğunu bildirdi" diye konuştu.

"En küçük sorun bulunmuyor"

Havalimanında uçuş ve diğer hizmetler açısından en küçük sorun bulunmadığını vurgulayan Enver Yılmaz, önceki gün CHP'li bir milletvekilinin yaptığı açıklamaları üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Açıklamayı büyükşehir belediye başkanı olarak protesto ettiğini belirten Yılmaz, "Zira sorumluluk sahibi, bu tür makam ve mevkideki insanların bu türlü yatırımları teşvik etmesi, takdir etmesi gerekirken açılışa sayılı günler kala tamamen eksik bilgiden, ideolojik taassuptan kaynaklanan açıklamasını maalesef üzüntüyle karşıladığımızı özellikle belirtiyoruz. Havalimanımızın açılışına, bu muazzam görseli, uçaklarımızın iniş ve kalkışını görme konusunda, bu açıklamayı yapan milletvekili arkadaşı da partilileri de özellikle bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Enver Yılmaz Giresun Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title