Haberler

Denizde Kaybolan Kaçakları Arama Çalışmaları Sürüyor

İzmir'in Menderes İlçesi Özdere Mahallesi açıklarında, yasadışı yollardan Yunan adalarına gitmek isterken içinde bulundukları lastik bot fırtına nedeniyle batan kaçaklardan, 9'u otel çalışanlarıyla balıkçılar tarafından kurtarıldı, 1 kız çocuğunun ise cesedi bulundu.

İzmir'in Menderes İlçesi Özdere Mahallesi açıklarında, yasadışı yollardan Yunan adalarına gitmek isterken içinde bulundukları lastik bot fırtına nedeniyle batan kaçaklardan, 9'u otel çalışanlarıyla balıkçılar tarafından kurtarıldı, 1 kız çocuğunun ise cesedi bulundu. Kaybolan 1'i çocuk 2 kişinin bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına ise bugün de devam edildi.

Menderes İlçesi Özdere Mahallesi'nden dün sabah saatlerinde denize açılan bazı balıkçılar, şambrele sarılarak hayatta kalmaya çalışan kaçakları görünce Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bilgi verdi. Bölgeye Sahil Güvenlik botu ile helikopteri sevk edildi. Balıkçılar, bir otele ait sürat teknesinin de yardımıyla kaçakları denizden topladı. 1'i kadın 9 kişi sağ olarak kurtarılırken, 1 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı. Fırtına nedeniyle batan lastik bottan denize düşen ve kayıp olan 1'i çocuk 2 kişinin bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın başlattığı arama kurtarma çalışmalarına bugün de devam edildi, ancak bir sonuca ulaşamadı.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ege Denizi'nde 2014 yılında 194 olayda toplam 4 bin 407 kaçağın kurtarıldığı, 32 insan tacirinin yakalandığı bildirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Menderes Özdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title