Haberler

Denizde Av Sezonu Sona Erdi

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki balıkçılar, av sezonunun bitmesiyle birlikte teknelerini limana çektiler.

1 Eylül'de başlayıp, 15 Nisan'da sona eren balık av sezonunu değerlendiren balıkçılar, bereketli bir av sezonu geçirdiklerini, özellikle hamsi avından çok memnun olduklarını belirttiler. Fatsa Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Eftal Mutlu, "Türkiye karasularındaki avlanma zamanımız yaklaşık 4.5 ay oldu. Bu avcılıktan sonra Gürcistan'a ve Abhazya'ya giden balıkçı tekneleri oldu. Bu teknelerimiz 7 ay civarında avlandılar. Yurt dışına giderek avlanan balıkçılarımız kazanç olarak iyi bir sezon geçirdiler. Türkiye içinde kalarak av yapan balıkçı teknelerinin durumları gidenler gibi değil. 7.5 ay gibi bir süre için hazırlık yapıldı ve yatırımlarını balıkçılarımız o şekilde yaptılar fakat 4 ay gibi bir avcılık sürüyor. Masraflar fazla olduğu için bu avlanma süresi 4 ay zarar oluyor. Karadeniz'de kalan balıkçılar pek fazla istedikleri gibi kazanç sağlamadılar. Zarar etmediler ama para da kazanamadılar" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ SULARDA 300 BİN TON HAMSİ AVI YAPILDI

Hamsiyi normal bir sezon kadar avladıklarını belirten Mutlu, "Normal sürede avladığımız balık kısa sürede piyasaya arz olduğu izin maddi olarak değerini bulmadı. Sadece şok tesislerine verdiğimiz balıklar bir miktar değer artırmış oldu. Kısa zamanda çok fazla olunca arz talepten dolayı çok değerli bir balık olmadı. Geçtiğimiz sezona mukayese edersek bu yılki avımız daha bereketli geçti. Denizdeki balık stoku iyiye doğru gidiyor. Araştırmalar neticesinde ortaya çıkan sonuç budur. Türkiye'deki sularda 300 bin ton hamsi avı yapıldı, bunun bir de yurt dışı rakamı var, toplamda 450 bin ton hamsi 2015-2016 sezonunda av yapıldı" diye konuştu.

Mutlu şöyle devam etti:

"Balık soğuk suları çok sevmiyor. Hava şartları da bizlerin avını belirliyor. Sahildeki ışıklar, denizin kirli olması ve atıklar balığı bizim bölgemizden uzaklaştırıyor. Burada sadece balıkçılar suçlu değil, herkes suçludur. Denizlerimizi lütfen temiz tutalım."

KÜÇÜK BALIKÇILAR MEMNUN DEĞİL

Küçük balıkçılar ise bu yılki av sezonunun iyi geçmediğini belirttiler. Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü Mahallesi'ndeki balıkçılar, "Büyük tekneler iyi avlar yaparak bu yıl iyi bir sezon geçirdiler fakat bizde maalesef sezon çok kötü geçti" dediler. Balıkçı Mustafa Şahin, "Bu yıl zarardayız. Kalkan avı yaptık fakat istediğimiz gibi olmadı. Mezgit balığı avında ise yunus balıkları ağlarımıza büyük zararlar verdiler ve o yüzden ne zarar ettik ne de kazandık diyebilirim. İyi bir sezon olmadı. Önceki yıl daha iyi bir sezon geçirdik" ifadelerini kullandı.

Balıkçı İsa Memiş ise, "Sezon kötü geçti. Kalkan ve mezgit avı yaptık ve istediğimiz avı yapamayınca gerçekten günü kurtardık diyebilirim. En çok mezgit balığı avı yaptık. Yunus balığı gerçekten bizleri çok mağdur etti. Ağlarımıza büyük zararlar verdi" açıklamasını yaptı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

izmitli:

yorumu ilgili kişiler okuyorsa lütfen izmit kocaeli közfezine deneteimlerde bulunsunlar bildiğimiz kadarıyla misina ağ yasak ama burada her tekne misine ağ ile avlanmakta

1
0
yanıtYanıtla
karamulselli:

evet misine ağlarla avcılık hatırladığım kadarıyla 4 yıl önce yasaklandı ama bizim ülkemizde yasak diye birşey yok adam tüm kanunlara uyar masraf eder ip ağlarla az balık tutar diğer tarafda korsan kaçak çalışırlar denizlerimizi bitirirler ama kimse dur demez malesef türkiye

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title