Haberler

Denizde 10 Saat Can Pazarı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına geçmek isteyen kaçak göçmenlerin teknesi battı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adasına geçmek isteyen kaçak göçmenlerin teknesi battı. Bir kişinin öldüğü ve 10 kişinin ise sağ kurtulduğu olayda kayıp 2 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Turgutreis açıklarında Çatalada yakınlarında gece 01.00 civarında denize açılan kaçakları taşıyan tekne fırtına nedeniyle alabora oldu. 10 saat boyunca denizde mahsur kalan Suriye uyruklu kaçakların imdadına sahil güvenlik ekipleri yetişti. Sabah saatlerinden denize açılan turistlik tekneler denizde insanların yardım istediğini görmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Sahil güvenlik ekiplerine ait 4 sahil güvenlik botu arama çalışmalarına başladı. 10 kişiyi kurtaran ekipler denizde 1 kişinin cesedine rastladı. 2 kişinin ise halen kayıp olduğu öğrenildi.

Kurtarılan kaçaklar ise Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Üzerleri ıslak halde tekneden indirilen kaçaklar battaniyelerle ısıtıldı. Bir kaçak ise fenalaşması sonucunda 112 ekiplerince Bodrum Devlet Hastanesine götürüldü. Denizden çıkarılan cesedin ise Türk kaptana ait olduğu öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Bodrum Muğla Kos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title