Haberler

Denizaltı Komutanlığı 53 Mezun Verdi

89. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Subay Kursu ve 106. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu’nda başarı göstererek stajını tamamlayan 53 mezun, Türk Donanması’nın denizaltı filosuna katıldı.

89. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Subay Kursu ve 106. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu'nda başarı göstererek stajını tamamlayan 53 mezun, Türk Donanması'nın denizaltı filosuna katıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın 89. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Subay Kursu ve 106. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu'nda başarı gösteren toplam 53 mezuna diplomaları verildi. Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı'na düzenlenen 89'uncu dönem Denizaltı Özel İhtisas Subay ve 106'ncı dönem Denizaltı Özel ihtisas Astsubay mezunlarına, 'Denizlerin demir yumruğu' olarak adlandırılan Türk Donanması'nın denizaltıları emanet edildi.

Törene Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Deniz Ana Üst Komutanı Hayrettin İmren, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Ercan İnceoğlu, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefe, deniz filosu komutanları ve mezun olan subay-astsubayların aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, "Genç Denizaltıcılarımız eğitimleri boyunca hata yapmanın ne kadar tehlikeli, olduğunu görerek, eğitimlerini başarıyla tamamladılar ve birer denizaltıcı oldular. Sizler artık birer denizaltıcısınız. Sizlerden beklentimiz çok çalışmanız ve başarılı olmanızdır. Sizler Türk Denizaltıcılığını geliştirmek için hedeflerinize sımsıkı sarılın ve sorumluluğunuzu sakın unutmayın. Hepinize yeni görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

16 mezunun diploma aldığı 89'ncu Dönem Deniz Altı Özel İhtisas Subay Kursu ve Stajı'nın birincisi Dnz. Tğm. Serkan Akarslan, ikincisi Dnz. Tğm. Emre Kesal, üçüncüsü Dnz. Tğm. Yusuf Demir oldu. 37 mezunun diploma aldığı 106'ncı Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu'nun birincisi Tls. Asb. Çavuş Ali Yıldız, ikincisi İk. Asb. Çavuş M.Ali Ceyhan, üçüncüsü Tls. Asb. Hasan Kayıkçı oldu.

Mezunlar adına bir konuşma gerçekleştiren 89'ncu Dönem Deniz Altı Özel İhtisas Subay Kursu ve Stajı'nın birincisi Dnz. Tğm. Serkan Akarslan, "Aldığımız eğitim boyunca devam eden staj ve kurs süremiz boyunca görevimizin zoru başarmak ve süreyi kısaltmak olduğunu öğrendik. Stratejik bir önem taşıyan denizaltı gemilerimize kumanda etmekten gurur duyuyoruz. Atatürk'ün çizdiği rotada Cumhuriyet'i koruyacak ve bu uğurda gerekirse canımızı feda edeceğiz" dedi.

Diğer birinci Tls. Asb. Çvş. Ali Yıldız ise, "Gönüllü olarak katıldığımız bu aile için kurs süresi boyunca canla başla çalıştık. Brövelerimizi takmanın bugün haklı gururunu yaşıyoruz. Türk Donanması'nın denizlerin altındaki demir yumruğu olan deniz altıları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi sessiz ve derinden 'İleri daima ileri' sözleriyle her zaman en yükseklere taşıyacağız. Türk Donanması emin ellerde" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Veysel Kösele Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title