Haberler

Deniz Yolcularının Seçkin Durağı: Göcek

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesinin yat turizmiyle ön plana çıkan mahallesi Göcek, özellikle uluslararası sulardan gelen gezginlere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesinin yat turizmiyle ön plana çıkan mahallesi Göcek, özellikle uluslararası sulardan gelen gezginlere ev sahipliği yapıyor.

Bin 500'ü aşkın yat bağlama kapasitesi ile ülke ekonomisine önemli bir gelir sağlayan Göcek, zengin imkanları ve altyapısı ile deniz yolcularının seçkin durağı konumunda.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göcek'in mavi yolculuğun vazgeçilmez parkurlarından olduğunu, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı misafirin Göcek'i tercih ettiğini söyledi.

Doğal güzellikleri, eşsiz koyları ve mükemmel denizi ile yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından çok sayıda misafiri ağırladıklarını belirten Çiçek, " Göcek, sezonun en yüksek olduğu dönemde dahi aşırı gürültünün olmadığı, huzurun her zaman daim olduğu bir bölge. Göcek'te hem sosyal hem de doğal anlamda insanları dinlendiren bir yapı var." dedi.

Çiçek, yaz mevsiminde Göcek Körfezi'nde binlerce yatın sefere çıktığını, sonbahar ve kış mevsiminde ise bölgenin yat yarışları için tercih edildiğini dile getirdi.

- Mavi yolculuğun markası

Fethiye Körfezi içinde yer alan Göcek koylarını "dantele" benzeten Çiçek, şu değerlendirmede bulundu:

"Göcek, mavi yolculuk çıkış ve bitiş noktası olarak yoğun yat trafiğine sahiptir. Mavi yolculuğun markasıdır. Özellikle uluslararası sulardan gelen uzun yol gezginleri için kapalı körfezi ile sakin ve güvenli bir limandır. Temiz Akdeniz suları, yemyeşil çam ormanları ve plajları ile saklı bir cennet kabul edilen koyları ve adaları ile deniz yolcuları için vazgeçilmez bir rota haline getirmiştir. Tatil amacı ile karayolu ile gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek kapasitede kaliteli konaklama birimleri, günübirlik tekne turu hizmeti veren eğlenceli sahili ve yakın mesafelerdeki birçok plaj ve koyu ile tatilciler için adeta aranan bir adrestir."

- Türkiye'nin gizli cenneti

Bölgenin yat turizminin vazgeçilmez parkurlarından olmasının nedeninin irili ufaklı adaları ile yeşil ve mavinin kucaklaştığı bir alanda bulunmasından kaynaklandığını ifade eden Vali Çiçek, uçaktan indikten 20 dakika sonra ulaşılabilmesinin de Göcek'e ilgiyi artırdığını vurguladı.

Göcek'te 12 ay hizmet veren 6 marina bulunduğunu aktaran Çiçek, "Marinaların toplam kalıcı yat kapasitesi bin 500'ün üzerinde. Göcek'te bulunan marinalar son derece donanımlı hizmet verdiği için yaz ve kış aylarında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen turistler yatlarında konaklayabiliyor. Marinalarımız yat ve tekne sahipleri için hem güvenli hem de ideal yerler. Bu nedenle konuklarımız gönül rahatlığıyla teknelerini burada bırakıp ülkelerine de dönebiliyorlar." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amir Çiçek Türkiye Muğla Göcek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title