Haberler

Deniz ve Kıyı Koruma Alanları

"Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında hazırlanan ekosistem hizmetleri değerleme raporları, Antalya'da gerçekleştirilecek Deniz Koruma Alanları Yöneticileri Veri Ağı (MedPAN) Deniz Koruma...

" Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında hazırlanan ekosistem hizmetleri değerleme raporları, Antalya'da gerçekleştirilecek Deniz Koruma Alanları Yöneticileri Veri Ağı (MedPAN) Deniz Koruma Alanları Forumu'nda uluslararası katılımcılara anlatılacak. Proje'nin yürütüldüğü altı bölgenin yılda ürettiği yaklaşık 410 milyon ABD doları tutarındaki ekosistem değeri, dünyadaki koruma alanları yönetimi açısından önem taşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'nin de desteklediği MedPAN 2012 Forumu'nda, proje kapsamındaki bölgelerde gerçekleştirilen ekonomik değerleme çalışmasının sonuçları uluslararası kamuoyuna duyurulacak.

ALTI BÖLGE YILDA 410 MİLYON DOLAR DEĞER ÜRETİYOR

Projenin yürütüldüğü Gökova, Foça, Datça-Bozburun, Köyceğiz-Dalyan ve Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri ile Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen ekonomik değerleme çalışmalarında, söz konusu bölgelerin yıllık ürettiği ekonomik değerler saptandı. Toplam 410 milyon dolarlık değerin büyük kısmı turizm ve rekreasyon faaliyetlerinden elde edilirken, atıksu arıtımı, karbon tutma, erozyon kontrolü ve balıkçılık gibi başlıkların da değer üretimine büyük katkısı olduğu ortaya çıktı.

Çalışmanın sonuçları, ilki 2008 yılında Fransa'da gerçekleştirilen ve ikincisi Türkiye'de gerçekleştirilecek olan MedPAN Deniz Koruma Alanları Forumu'nda uluslararası katılımcılarla paylaşılacak. Antalya'da 25-28 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacak

forumda, bu paylaşımı sağlamak amacıyla proje kapsamında hayata geçirilen ekosistem hizmetleri değerleme çalışmasının metodolojisi ve sonuçlarının anlatılacağı bir oturum düzenlenecek.

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title