Haberler

Deniz Tutkunlarını Buluşturan Site

İzmir merkezli kurulan bir internet sitesi portalı, balık ve deniz tutkunlarını bir araya getirerek, meraklılarına ışık tutacak önemli bilgiler sunuyor.

İzmir merkezli kurulan bir internet sitesi portalı, balık ve deniz tutkunlarını bir araya getirerek, meraklılarına ışık tutacak önemli bilgiler sunuyor.

Tekneyle seyahat etme, balık avlama ve dalış meraklılarının ziyaret edebilecekleri www.tekneveyat.com kiralık tekneler, dalış ve tekne turları hakkındaki ilan ve bilgileri bir arada sunuyor. Sitenin Proje Koordinatörü Altay Kula, üç tarafı denizle çevrili Türkiye'nin, tekne ve yat turizmi bakımından çok daha iyi bir seviyeye gelmesinin mümkün olduğunu söyledi. Deniz sularından daha fazla yararlanabilmek ve bu konudaki girişimleri hem kendi halkımıza hem de yabancılara göstermek adına siteyi hayata geçirdiklerini anlatan Kula, "Ülkemizin bu konudaki potansiyelini sayısal verilerle araştırarak, konusunda uzman bir ekiple işe koyulduk. Sektörü bilen bir ekip, halen ülkenin her limanında, her koyunda tekne ve yat işletenlerle bir araya gelerek, hem sorunları tespit etmekte, hem de projeye bu işletenlerin ilanlarını dahil etmektedir" dedi.

"ÇOK OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ"

Yolun başında olmalarına karşın önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Kula, şunları söyledi: "Özellikle İstanbul'da boğaz turları, iş yemekleri, özel gün kutlamaları, düğün, kına gecesi gibi eğlenceler sunan organizasyon firmaları ve yat sahipleri, İzmir ve çevresinde tekneyle balık avı turları, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Ayvalık ve Antalya bölgelerinde yazlık günübirlik tekne turları ve kabin kiralama hizmeti veren işletmelerden çok olumlu geri dönüş aldık. Diğer taraftan, ülkemizin su altı zenginliğini gösterebilmek ve tüplü dalış için çok profesyonel hizmetler sunan dalış okulları ve dalış tekneleri de projeye yoğun ilgi gösterdi. Özellikle turizm sektöründeki sorunların konuşulduğu bu günlerde yerli turistlerin, alternatif turizm olanaklarıyla sektöre dahil edilmesi, yabancı turistlerin de ülkemizde bulundukları sürede, farklı aktivitelere yönlendirilerek daha fazla döviz kazandırılması konusunda site olarak sorumluluk duyuyoruz."

Kula, tüm tekne ve yat işleten girişimcileri de kurdukları internet sitesine davet etti.

DENİZE ÇIKMADAN SİTEDE METEOROLOJİ RAPORU

Site ziyaretçilerine önemli bilgi ve avantajlar sağlıyor. Sitede, dünyanın farklı bölgelerinden alınan veriler değerlendirilerek Türkiye denizlerindeki meteorolojik durum hakkında ayrıntılı bilgi veriliyor. Öte yandan sitede bulunan blog bölümünde ise, yat, tekne, dalış ve balık avlama bölgeleri hakkında, deniz tutkunlarına seyahatleri öncesinde ışık tutacak önemli bilgi aktarılıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İzmir Kula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title