Haberler

Deniz Suyu Bin Bir Derde Deva

Güncelleme:

Deniz suyu; kesikler, diş sağlığı, ağız içi yaralar, boğaz intihapları, tiroit hastalıkları ve ruh sağlığı için şifa kaynağı

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Baha Büyükışık, "Sağlık açısından kaliteli suyun Ph derecesi 7 ve üzeri olması vücuttaki hücrelerin yenilenmesine ve sağlamlaşmasına büyük katkı sağlamaktadır. Deniz suyuna baktığımızda ise, en temel özelliği karbonat ve bikarbonat içermesidir. Bu da deniz suyunun Ph derecesi yönünden kaliteli su sınıfında olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

TEDAVİDE DENİZ SUYU

Prof. Dr. Büyükışık,"Günümüzde kesik yaraların tedavisinin başlangıcı olarak beyaz sabun ile temizlenmesiyle başlar, bunun nedeni ise yaralı bölgede çıkacak olan yeni hücrelerin sağlıklı olmasını sağlamaktır. Sabun içerisinde bulunan bazik olarak adlandırılan madde deniz suyunun özelliğinde de bulunduğundan açık yara temizliğinin tedavisi açısından etkindir. Denizlerde bulunan kahverengi yosunlarda iyot vardır ve bu iyot, tiroit hastalarına da iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca deniz suyundan doğru şekilde yararlanmak için belirli zaman sürecinde su içinde olmak gerekir. Fazla kalındığı takdirde vücudumuz su kaybeder ve bu kramp gibi rahatsızlık verici ağrılara sebep olabilir" dedi.

Prof.Dr. Büyükışık; "Deniz suyunu yutmaktan hepimiz kaçınırız, bazen de tiksiniriz ama bilinenin aksine deniz suyunu ağızda çalkalamak diş sağlığı, ağız içi yaralar ve boğaz intihapları açısından fayda sağlamaktadır. Ayrıca ruh sağlığı açısından da faydalı olan deniz suyu içerisinde lityum maddesi bulunması sebebi ile ruh sağlığına da iyi geldiği biliniyor. İnsan sağlığı açısından birçok yararı olan deniz suyunun günümüz teknolojisi yardımı ile sanayi alanlarında da kullanılmaktadır. Buna bir örnek verecek olursak içinde bulunan etkin magnezyum maddeleri uçak sanayisinde kanat yapımında işlev halindedir" diye konuştu.

TÜBİTAK DESTEKLİYOR

İzmir körfezinin sağlığına kavuşması için TÜBİTAK destekli bir proje kapsamında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile bir araya geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Büyükışık, İzmir körfezi atık temizleme ve halk sağlığını koruma projesi için çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title