Haberler

Deniz Seki, İsmini İzinsiz Kullanan Sahte Reklamlara Savaş Açtı

Güncelleme:

6 aydır cezaevinde yatan ünlü şarkıcı, resmini ve ismini izinsiz kullanan zayıflama ilacı siteleri için hukuk mücadelesi başlattı.

Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvuran şarkıcı Deniz Seki'nin avukatları, 6 internet sitesinde müvekkillerinin rızası ve bilgisi dışında isim ve fotoğrafı kullanılarak bir zayıflama ürününün reklamının yapıldığı öne sürdü.

"HAKLARI İHLAL EDİLİYOR" DİYE SAVUNDU

Deniz Seki'nin söz konusu zayıflama ürünü şirketi ile hiçbir surette reklam sözleşmesi yapmadığını ileri süren avukatlar, müvekkillerinin söz konusu ürünü de hayatının hiçbir döneminde kullanmadığını ifade etti. Müvekkillerinin rızası ve bilgisi dışında isim ve fotoğrafı kullanılmak suretiyle hukuka aykırı reklam yapılmasının müvekkillerinin kişilik haklarını ihlal ettiğini belirtti.

"KİŞİ HAKLARINI İHLAL EDEN CÜMLE YOK"

Avukatlar bu nedenle reklamın verildiği internet sitelerine erişimin engellenmesi kararı verilmesini talep etti. Yapılan talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi, verdiği kararda, "Talep sahibinin görüntülerine yer verilen içerikte kişi haklarını ihlal eden bir söz ve cümle kullanılmadığı" gerekçesiyle red kararı verildi.

KARARI HUKUKA AYKIRI BULDULAR

Avukatlar Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği ve müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal edilmediği yönündeki kararın hukuka aykırı olduğunu belirterek bu kararın kaldırılmasını, kaldırılmaz ise dosyanın itiraz için Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

Sulh Ceza Mahkemesi önceki kararını değiştirmemesi üzerine dosya itiraz üzerine Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Asliye Ceza Mahkemesi Deniz Seki Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500

Yorumlar (27)

BABAHAKKI:

Bi klarnetçi şoparın peşine takıldı, kadının hayatı kaydı.

29
2
yanıtYanıtla
sera:

Hayret bir sey sen uyusturucu gibi en pis bir sey yuzunden icerde yat ama kendi hak hukukuna gelince de adaletten bahset ne dunya be . . . .

24
3
yanıtYanıtla
Dürüst madur sanatcılar:

Yalakalık yapmayan dürüst sanatçılardan biri olan deniz seki serbest bırakılmalıdır iftıra atılmıştır . akp li rıza zarap gibi rüşvet ve yolsuzluk yapmamıştır.

12
15
yanıtYanıtla
.Mobil-IOS:

Bu kadına destek olan(!) ünlülerede yazıklar olsun diyorum

18
6
yanıtYanıtla
sadık:

böyle insanlara pirim vermeyin dışardayken her türlü reziliği yaparlar içeri düşüncede başlarlar acıtasyona yok efendim masumuş yok efendim içiciymiş yok efendim bi kere almış yok efendim arkadaş kurbanıymış geçin bunları yasalar nezlinde herkes eşitir suç işleyen cezasını çekecek bu kişiler toplıma böylemi örnek olucak yazık içerde nice suçsuz garip hasta insanlar cezasını çekerken sakın bu insanlara ayrıcalık yapılmasın kul hakı olur herkes eşitir

22
2
yanıtYanıtla
pisttmobilWeb@haberler.com:

Orda bile reklam pesinde

12
7
yanıtYanıtla
babooooo:

tas gibi kariigerisi beni ilgilendirmez looo

11
8
yanıtYanıtla
HAKAN:

ZAMANINDA BAYHANA HAKARET ETTİN ŞİMDİ. . AYNISINI SEN YAŞIYORSUN. . . ''AH'' ALMAMAK GEREK. . .

14
5
yanıtYanıtla
nühü:

ilaç reklamında ismini niye kullansınlarki ilaç kafa mı yapıyormuş

17
1
yanıtYanıtla
ANTİAKP:

AKP TÜM REFLEKSLERİNİ KAYBETMİŞ BİÇİMDE DEVAMLI KÜRTLERE SALDIRIYOR

3
15
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title