Haberler

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, "Deniz Kuvvetlerimiz tek vücut halinde hain darbecilere karşı gelerek, demokratik değerlere bağlılıklarını ve vatanperverliklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, "Deniz Kuvvetlerimiz tek vücut halinde hain darbecilere karşı gelerek, demokratik değerlere bağlılıklarını ve vatanperverliklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır." ifadelerini kullandı.

Işık, Preveze Deniz Zaferi'nin 478'inci yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

Dünyanın dört bir tarafındaki denizlerde şanlı Türk Bayrağını dalgalandıran donanmanın barış ve istikrarın korunmasında kendine verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Bakan Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ülkenin hak ve menfaatlerinin korunmasında önemli görevler icra ettiğini bildirdi.

Komutanlığın üstün nitelikli personeli, modern silahları, araç ve donanımlarıyla caydırıcı bir deniz gücü olma özelliğini devam ettireceğine işaret eden Işık, şunları kaydetti:

"Yurt içinde ve yurt dışında iftiharımız Deniz Kuvvetlerimiz, hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da da kararlı bir kahramanlık örneği göstermişlerdir. Deniz Kuvvetlerimiz tek vücut halinde hain darbecilere karşı gelerek, demokratik değerlere bağlılıklarını ve vatanperverliklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm deniz şehitlerini rahmetle, gazilerini minnetle anarken, Deniz Kuvvetlerimizin bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçen fedakar mensuplarını en içten duygularımla tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Politika Haberler

title