Haberler

Deniz, Kum, Orman ve Atv Turu Hepsi Bir Arada

Güncelleme:

Alternatif turizmin önemli merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen ATV turları, tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Alternatif turizmin önemli merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen ATV turları, tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor. İnce kumu ve tarihi kalıntılarıyla ünlü Patara'da düzenlenen turlara katılan turistler, doğanın içinde ATV'lerin çıkardığı toza aldırış etmeden bu anların keyfini çıkarıyor.

Turizmin amiral gemisi Antalya'da alternatif turizm imkanlarıyla öne çıkan Kaş'ta tatilcilerin yeni gözdesi ATV turları oldu. At safari, yamaç paraşütü, kano ve yat turlarının ardından Kaş'ta tatilcilerin en çok ilgi gösterdiği etkinliklerin başında ATV turları geliyor.

Patara Antik Kenti'ne yakın noktada yer yer ormanın yer yer de sahil şeridinden geçen doğal parkurda düzenlenen ATV turları, yaklaşık 3 saat sürüyor. Tatilciler 25 kilometrelik parkurda zorlu ve macera dolu tura başlamadan önce toplanma noktasına geliyor.

ÖNCE EĞİTİM SONRA MACERA

Gün doğumu ve gün batımı öncesi olmak üzere iki farklı zamanda düzenlenen turlara katılanlar önce profesyonel rehberlerden eğitim alıyor. ATV kullanımı başta olmak üzere kullanılan ekipman ve parkur hakkında bilgilendirilen tatilciler, uyulacak kurallar ve yolculuk boyunca geçerli olacak yaşam sigortasını imzaladıktan sonra kasklarını takıyor. Motorlarını çalıştıran tatilcileri daha sonra tozu dumana katıyor.

ATV YARIŞLARI YAPILIYOR

Patara Mahallesi'nde başlayan tur boyunca tatilciler önce ormanlık alandan geçiyor. Toprak yollardan geçen ATV'ler, ortalığı toz bulutuna boğuyor. Toz ve toprak içinde Eşen Çayı'na ulaşan tatilciler, heyecan ve adrenalin doruğuna ulaşılıyor. Buradaki fundalık alanlarda hızla geçen turistler, zaman zaman düzenlenen ikili ATV yarışlarına da katılıyor. Mini yarışın ardından Eşen Çayı'nın denize döküldüğü Çayağzı mevkisine ulaşan tatilciler, burada mola veriyor. Akdeniz'in masmavi sularına girerek yüzen turistler hem üzerlerine yapışan tozdan kurtuluyor hem de serinliyor.

KİŞİ BAŞI 80 LİRAYA HEYECAN

Deniz molası rehberler tarafından çeşitli oyunlarla eğlenceli hale getiriliyor. Genelde su topu oynayan maceraseverler, dönüşe geçmek için yeniden ATV'leri çalıştırıyor. Toprak yolda belli bir düzen içinde ilerleyen ATV'lerin en başında ve en sonunda yer alan birer profesyonel rehber grubun güvenliliğini sağlıyor, acil durumlarda müdahale ediyor. Turun sonunda ise tatilciler baştan ayağa toz içinde kalıyor. Kişi başı 80 lira ödenen tur, burada bitmiyor. Tatilciler bitiş noktasında hortumlarla birbirlerini suyla ıslatarak eğlenceyi biraz daha uzatıyor ve keyifli hale getiriyor.

ÇOK KEYİFLİ

Tura ilk kez katılan Türk asıllı Belçika vatandaşı Ebru Bektaş, doğanın içindeki ATV turundan çok keyif aldığını söyledi. Eğlence ve adrenalini bir arada yaşadığını vurgulayan Bektaş, "Tozun içinde kaldık. Buna rağmen yine tura katılmak isterim" dedi.

Almanya'da yaşayan Derman Yen ise "Oldukça keyifli ve heyecan dolu anlar yaşadık. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Doğa, deniz ve heyecan bir arada" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Eşen Atv Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title