Haberler

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda İlk Gün Tamamlandı

İstanbul DHATürkiye'de ilk kez, ağırlıklı olarak kurumlardaki kadın yelkencilerin yarıştığı Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda ilk gün yarışları yapıldı.

İstanbul DHA

Türkiye'de ilk kez, ağırlıklı olarak kurumlardaki kadın yelkencilerin yarıştığı Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda ilk gün yarışları yapıldı.

İstanbul Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleştirilen yarışlar, yarın da devam edecek. Etkinlik, yarın akşam düzenlenecek Kupa Töreni ile sona erecek.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, bugün saat 1600'da yapılan ilk yarışla başlayacaktı, ancak rüzgar denizin kızlarını engelledi. İlk günkü yarış, rüzgarın gücü 28-29 knot'a kadar yükselince, hakem tarafından güvenlik nedeniyle iptal edildi.

Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleştirilen bugünkü yarışlar ise çok çekişmeli geçti. İlk yarışta, Garanti Bankası Kadın Yelken Takımı birinci olurken, onları sırasıyla Eker ve Türk Telekom'un Kadın Yelken Takımları takip etti. İkinci yarışta da sıralama değişmedi. Günün üçüncü ve son yarışında da Garanti Bankası Kadın Yelken Takımı birinciliği kimseye kaptırmadı. İkinciliği Türk Telekom Kadın Yelken Takımı, üçüncülüğü ise Eker Kadın Yelken Takımı aldı. Kadın yelkenciler yarın yapılacak yarışmayı heyecanla beklediklerini belirttiler.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası 2016'da; Arçelik A.Ş., Eker, Fiba Faktoring, Ford, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Türk Telekom, Minerva ve AÇEV'in kadın yelken takımları kupa için mücadele ediyorlar. Etkinlik, yarın öğleden sonra Kalamış Paysage'da düzenlenecek Kupa Töreni ile sona erecek.

KUPA GELENEKSELLEŞECEK

Yarışlar sonrasında basına konuşan Kupa'nın Organizasyon Komitesi'nden Arzu Paksoy, Kupayı ilk kez düzenlediğimiz halde tahminimizden çok ilgi gördü. Gelecek yıllarda da sadece kadınlara yönelik bu etkinliği gerçekleştirerek Kupa'yı gelenekselleştirmeyi planlıyoruz dedi.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi'nden Diana Misim ise; hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını, önümüzdeki yıllarda da etkinliği tekrarlayacaklarını belirtti.

KUPA GELİRİ İLE AÇEV'E DESTEK OLUNACAK

Bu arada Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da bulunurken, her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumu desteklenecek.

Kupa'nın bu yılki geliri, kadın ve aile konusunda çalışmalar yapan Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV'e aktarılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Garanti Bankası Türk Telekom İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title