Haberler

Deniz Kenarındaki Çöplük Artık Doğayı Kirletemeyecek

Giresun'da, katı atık bertaraf tesisinin hizmete alınmasıyla birlikte deniz kenarında yer alan şehir çöplüğüne çöp dökülmeyecek ve denizle doğanın korunması sağlanacak.

Giresun'da, katı atık bertaraf tesisinin hizmete alınmasıyla birlikte deniz kenarında yer alan şehir çöplüğüne çöp dökülmeyecek ve denizle doğanın korunması sağlanacak.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun kent merkezinin çöpünün, Giresun Adası'nın karşısına Aksu deresiyle denizin birleştiği alana döküldüğünü anımsattı.

Çöplüğün Giresun için her yönden bir ayıp olduğunu dile getiren Karahan, "Çöplük, Uluslararası Aksu Şenlikleri'nin yapıldığı alana yakın. Dolayısıyla bizim için her önünden geçtiğimizde bir utanç durumuydu. Bunlardan kurtuluyoruz inşallah" dedi.

Vali Karahan, çöp alanının rekreasyonu ve rehabilitasyonunu sağlayarak güzel bir çevre, kültür ve eğlence merkezi oluşturma anlamında projeleri olduğunu ifade ederek, "Alanı inşallah kullanacağız. Herkesin gördüğü, neredeyse tüm Karadeniz'in önünden geçerek milyonların gördüğü bir ayıptan kurtulacağız. Hepimiz için gerçekten başımızı öne eğdiren bir durumdu, yılların birikimiydi. Ben inanıyorum ki vatandaşımızın, kamuoyunun desteğiyle bunun üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Bundan sonra çöpleri, çöp aktarma istasyonunda toplayarak Görele'deki katı atık bertaraf tesisine götüreceklerini dile getiren Hasan Karahan, "Orada ayrıştırdıktan sonra bir kısmı geri dönüşüm olarak kullanılacak, çıkan atık sular denize, çevreye zarar vermeden planlanan alana ulaştırılacak. Kalan malzeme de özel karıştırıcı makine sayesinde karıştırılarak depolanacak" ifadesini kullandı.

Karahan, katı atık bertaraf tesisinin herhangi bir zararlı etkisi olmayacağını vurgulayarak, çöp sorunundan hep beraber kurtulacaklarını da kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Adası Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ergenegon:

zaten her yer cop olmus bundansonra ne ise yarayacak bilemem dagi tepeyi cop yapmisik bundan sorada cevre temizliyi yapariz herhalde? INSALLAH?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title