Haberler

Deniz Kaplumbağalarının Üreme Alanları Temizlendi

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ’5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, Kazanlı sahilinde deniz kaplumbağalarının üreme alanını temizledi.

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri çerçevesinde, Kazanlı sahilinde deniz kaplumbağalarının üreme alanını temizledi.

Akdeniz 3. Göz Eğitim ve Gençlik Derneği işbirliği ile yapılan sahil temizliğine, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, birim müdürleri, DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şubesi ve belediye personeli katıldı. Ayrıca Akdeniz 3. Göz Eğitim ve Gençlik Derneğinin Avrupa Birliği (AB) projesi çerçevesinde toplam 10 Avrupa ülkesinden gelen gönüllü gençleri de etkinlikte yer aldı. Dernek yetkilileri, yıl boyunca AB projeleri çerçevesinde gönüllü gençlerle deniz kaplumbağalarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu dönem Makedonya, İtalya, Macaristan, Portekiz, Almanya, Rusya, Bosna Hersek, Ukrayna, Rusya, Litvanya ve Romanya'dan gönüllü öğrencileri ağırladıklarını dile getirdi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağalarının, Kazanlı bölgesindeki üreme alanlarına büyük önem verdiklerini ve hassasiyetle yaklaştıklarını dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, bu alanın korunmasına yönelik çalışmaları nedeniyle dernek yetkililerine teşekkür etti. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen duyarlı gençlerin burada deniz kaplumbağalarıyla ilgili çalışmalar yapmasının kent açısından oldukça sevindirici olduğunu belirten Baykara, "Yabancı gençlerin gösterdiği duyarlılığın, başta Kazanlı olmak üzere tüm Mersin halkında da oluşmasını temenni ediyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak çevre duyarlılığı ve bilinci oluşturma noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Dönem dönem okullarda gerçekleştirdiğimiz çevre etkinlikleriyle, mahallelerimizde düzenli olarak devam ettiğimiz temizlik kampanyalarımızla çocuklarımızda çevre bilinci oluşturmaya gayret ediyoruz. Aynı şekilde son yıllarda deniz kaplumbağalarının üreme dönemi öncesinde Kazanlı sahilimizde temizlik çalışmaları yapıyoruz. Bu konudaki hassasiyetimiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

EŞ BAŞKANLAR ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLADI

Bu arada Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, '5 Haziran Dünya Çevre Günü" nedeniyle ortak bir mesaj yayınladı. Eş Başkanlar mesajlarında, gelecek nesle

yaşanılabilir bir dünya bırakma konusunda toplumun her kesimine büyük görevler düştüğüne dikkat çektiler.

Özellikle doğanın sunduğu tüm kaynakların en verimli biçimde kullanılması gerektiğini vurgulayan Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, aynı zamanda doğaya verilen tahribatın da önlenmesi gerektiği belirttiler. Daha temiz bir çevre oluşturmanın, ancak insanların ortak çabasıyla mümkün olabileceğine işaret eden Eş Başkanlar, "Çevre ve doğa insanlığın ortak sorumluluğundadır. Kurumların, hatta ülkelerin bile münferit olarak alacağı önlemler, doğa ve çevre tahribatına geçici, lokal çözümlerden öteye gidemez. Halbuki bu konuda atılması gereken adımlar, çok daha global ve geniş ölçekli olmalıdır. İnsanlığın gün geçtikçe tüketim toplumu olma yolundaki kaçınılmaz ilerleyişi, beraberinde çevre sorunlarını, hatta felaketlerini getirmektedir. Buna karşı toplumsal bilinç oluşturmak, erken yaşlardan itibaren bilinçli bir nesil yetiştirmek, tüm yöneticilerin görevidir" dediler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazanlı Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title