Haberler

Deniz'in Organları 4 Kişiye Hayat Verdi

Tatile geldiği Antalya'da otomobilin çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Deniz Temizyürek'in bağışlanan organları, 4 kişiye hayat verdi.

Tatile geldiği Antalya'da otomobilin çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Deniz Temizyürek'in bağışlanan organları, 4 kişiye hayat verdi.

Ankara'da yaşayan lise birinci sınıf öğrencisi Deniz Temizyürek, 13 Temmuz'da ailesiyle tatil için Antalya'ya geldi. Konyaaltı ilçesi Belediye Caddesi'nden plaja doğru yürüyen Temizyürek'e, otomobil çarptı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Temizyürek, 3 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Arife günü beyin ölümü gerçekleşen Deniz'ın babası Müslüm Temizyürek, kızının organlarının bağışlanmasına karar verdi.

Genç kızın kalbi, böbrekleri, karaciğeri ve korneaları uygun hastalara nakledilmek üzere alındı.

Organlar 4 kişiye nakledildi

Sağlık Meslek Lisesinde okuduğu ve hemşire olmak istediği öğrenilen Temizyürek'in kalbi Ankara'da 11 yaşındaki Sıla Bora, böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 10 yaşındaki Şeyma Nur Tekin ve 14 yaşındaki Mahinur Külhan, karaciğeri de 23 yaşındaki Leyla Ekinek'e nakledildi.

Temizyürek'in kornealarının da henüz ismi belirlenmeyen hastalara nakledileceği belirtildi.

"Depremden kaçtı, Antalya'da hayat buldu"

Karaciğer nakli yapılan Leyla Ekinek, AA muhabirine, 12 yaşından bu yana siroz hastası olduğunu söyledi.

Ekinek, 11 yıldır ilaç tedavisi gördüğünü ve nakil beklediğini anlatarak, "Tedavim Van'da sürüyordu. Depremde evimiz yıkıldı. Şans eseri bahçedeydik, ailemden kimseye bir şey olmadı. Depremin ardından tedavimi orada sürdüremeyeceğim için Antalya'ya geldik. Akdeniz Üniversitesinde tedaviye başladık. 3 kez canlıdan nakil için başvurduk ancak tetkiklerde hep bir sorun çıktı" dedi.

Umutlarını kestiği anda karaciğer nakli olduğunu ifade eden Ekinek, şunları kaydetti:

"Deniz kardeşimin ailesine Allah sabır versin. Çok üzüldüm. 4 kişiye hayat verdi. Mekanı inşallah cennet olur. Bize gerçekten bayram yaşattı. Deniz'in ailesiyle tanışmak ve onlara teşekkür etmek istiyorum. Onun mezarını da ziyaret edip dua etmek istiyorum. Taburcu olduktan sonra mesleğimi sürdüreceğim. Açacağım kuaför salonunun ismini 'Deniz' koyacağım. Bana hayat veren kızın ismini orada yaşatacağım ve ona hayatım boyunca minnettar olacağım."

"Onların bir çocuğu da benim"

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Şeymanur Tekin ise bir yaşından bu yana böbrek rahatsızlığı yaşadığını, 4 yıldır da diyalize girdiğini belirtti.

Böbrek nakli olduğu için mutluluk duyduğunu dile getiren Tekin, "Deniz ablamın organlarıyla hayat buldum. Doğum günümde nakil oldum. Hem doğum günü hem de bayram hediyesi oldu. Deniz ablam benim kahramanım. Ailesine Allah sabır versin. Hiç üzülmesinler. Onların bir çocuğu da benim" diye konuştu.

Hasta yatağında kendisine hayat veren Deniz Temizyürek'in resmini çizdiğini kaydeden Tekin, "Deniz ablamın melek gibi kanatlarını da çizdim. O bir melek oldu" ifadesini kullandı.

Yozgat'ta yaşayan 14 yaşındaki Mahinur Külhan ise 5 yıldır böbrek yetmezliği çektiğini ve diyalizden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Külhan, "Deniz abla ailesini ağlattı ama bizi güldürdü. Ailesinin başı sağ olsun" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title