Haberler

Deniz Harp Okulu Öğrencilerinin Açık Deniz Eğitimi

Deniz Harp Okulunun 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen açık deniz eğitimini tamamlayan bahriyeliler törenle karşılandı.

Deniz Harp Okulunun 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen açık deniz eğitimini tamamlayan bahriyeliler törenle karşılandı.

TCG Bayraktar tank çıkarma gemisiyle 166'sı Türk olmak üzere, aralarında Kazakistan, Arnavutluk, Libya, Somali, KKTC, Bangladeş, Gambiya, Türkmenistan, Azerbaycan ve Romanya uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 216 bahriyeli, Çanakkale, İzmir, Malta, Girne, Mersin, Marmaris, Foça, Gökçeada limanlarını ziyaret ederek gerçekleştirdikleri eğitimin ardından Pendik Tersane Komutanlığında döndü.

Bahriyelilerin dönüşleri dolayısıyla düzenlenen törene, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer'in yanı sıra, Deniz Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan ile askeri personel ve öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Tuğamiral Koçer, eğitime katılan öğrencilere teşekkür ederek, "Bu eğitimden kazandığınız deneyimleri önümüzdeki yıllarda gemilerinizde, hatta yakın gelecekteki gemi komutanlığı görevlerinizde kullanacaksınız. Ziyaret ettiğiniz limanlarda Deniz Harp Okulunu temsil ettiniz. Eğitim süresince göstermiş olduğunuz disiplin ve örnek davranışlarla bizlere güven verdiniz. Bu uzun seyirde gösterdiğiniz başarı için hepinize teşekkür ediyorum. Bir deniz subayı adayı olarak okulla ilgili sorumluluklarınızı yüklenmenizi ve büyük disiplinle yerine getirmenizi bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrenciler, bando eşliğinde resmi geçit töreni gerçekleştirdi.

Tören sonrasında öğrenciler ve gemi personeli aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Çocuklarıyla buluşan öğrenci yakınları daha sonra TCG Bayraktar Gemisi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Harp Okulu Arnavutluk Kazakistan Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title