Haberler

Deniz Feneri'nden Selden Etkilenen Taylandlı Ailelere Yardım

Geçtiğimiz günlerde Tayland’ın güneyinde Krabi Adası çevresinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen ailelere Deniz Feneri Derneği yardım gönüllüleri yardımda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Tayland'ın güneyinde Krabi Adası çevresinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen ailelere Deniz Feneri Derneği yardım gönüllüleri yardımda bulundu.

Tayland'ın güneyinde Krabi Adası ve çevresinde meydana gelen sel felaketi bölgeyi olumsuz etkiledi. Yedi yüz binden fazla vatandaşın zarar gördüğü sel felaketinde, 25 kişi hayatını kaybetmiş bir çok ev ve okul hasar görmüştü. Deniz Feneri Derneğinin Patanili Müslümanlardan oluşan 11 kişilik ekibi, bölgedeki Müslümanların yardımına koştu. Ekip, bölge halkının yaralarını sarabilmek için bölgede bulunan Müslümanlara gıda ve ilaç yardımında bulundu. Evleri yıkılan birçok vatandaş bölgede zarar görmemiş camilerde ve devlet tarafından sağlanan barınaklara yerleştirildi. Deniz Feneri Derneği yardım gönüllüleri, bölgedeki 70 ailenin evlerini temizleyerek, aileye gıda, ilaç tedarik etti.

Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bölgede yeni bir felaketin olacağı beklenirken, vatandaşlara tedbir almaları uyarısında bulunuldu. Hükümet yetkililerinin bölgede yeniden can kaybı yaşanmaması için askerlerin ve yardım kuruluşlarının felaketten etkilenen bölgeye gönderilerek vatandaşlara gıda, ilaç ve barınak yardımı için gerekli talimatın verildiği bildirildi. - BANGKOK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Tayland Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title