Haberler

Deniz Feneri'nden Sel Mağduru Patani Halkına Yardım

Güncelleme:

Kısa süre önce Filipinler'in güneyini vuran sel ve şiddetli fırtına 53 kişinin ölümüne neden olmuştu. Jangmi tropikal fırtınasından dolayı en az 86 bin kişi ise evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Deniz Feneri, afetin yaralarını sarabilmek için bölgeye yardım ulaştırdı.
Chokeyae, Kuwae, Bertae, Lako, Saemo, Ekeang, Chenga, Tokjong, Pakaharang, Kuala Tawa, Kuala Seno, Basae, Kubang Buaya, Kuala Bruas, Lempeng, BenangPrau ve Panare köylerinde bin aileye gıda ve ilaç yardımında bulundu.

Gıda kolilerinin içerisinde pirinç, makarna, ketçap, konserve balık, şeker, içme suyu vb. malzemeler bulunuyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz'in konuyla ilgili açıklaması;

"Deniz Feneri Derneği ve Türkiye merkezli diğer sivil toplum kuruluşları dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm, baskı, afet gibi sebeplerle naçar kalmış insanlarına yardım eli uzatıyor. Dünyanın farklı milletlerinden kültürlerinden ve dinlerinden olan insanlar ile köprüler kuruyoruz. Bölgenin gerçek durumu hakkında bilgi sahibi olmak için gidip görmek gerekiyor. Derneğimiz geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Tayland'ın, Patani bölgesindeydi.

Tayland'ın güneyinde yer alan Patani ile Abdülhamit Han döneminde yakından ilgilenmişiz.

Tayland genelinde 6 milyon Müslüman bulunuyor. Patani bölgesinde ise 3 milyon Müslüman var. Buradaki insanlar çok sistematik bir şekilde dinlerinden, kültürlerinden, örf ve adetlerinden koparılmışlar. Yakın tarihe kadar şiddet kullanılarak yapılan asimilasyonlarla birlikte, 2004 yılında bir Ramazan Bayramı sabah namazı sonrası cami, askerler tarafından çembere alındı ve cemaat kurşunlandı. Orada 32 şehit verildi. Ertesi gün yapılan protestolar sırasında da sivil halk kurşuna dizildi. Cenazeler, askeri açık kamyonetlere balık istifi gibi üst üste yığıldı. Sonrasında dağlara çıkan mücahitler dönemi başladı. Patani'de halk asimile olmamak için resmi prosedürün dışında kendi okullarını açarak kimliklerini muhafaza etmeye çalışıyor.

Patani'de sık sık askeri barikatlarla karşılaşmak mümkün. Hayatlarını, ciddi bir baskılar altında sürdürüyorlar.
Deniz Feneri Derneği yardım elini Patani'den çekmeyecek. Yakın zamanda meydana gelen sel felaketi sonrası şu günlerde çok sayıda köyde gıda ve ilaç yardımları yapıyoruz.
Hamiyetperver halkımızın yardımları devam ettiği sürece, esaret altındaki Müslüman ülkelere sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Cengiz Filipinler Tayland Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title