Haberler

Deniz Feneri'nden 5 Tır Yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriye'nin Azez bölgesinde iç savaş mağduru ailelere dağıtılmak üzere 5 tır yardım gönderdi.

Deniz Feneri Derneği, Suriye'nin Azez bölgesinde iç savaş mağduru ailelere dağıtılmak üzere 5 tır yardım gönderdi.

Deniz Feneri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de Halep'in kuzeyindeki Azez bölgesinde iç savaş mağduru ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan 5 tır dolusu 125 ton un, 22 ton kömür, 14 bin 527 parça giyim, 150 soba, 600 soba borusu ve 14 bin 400 litre sıvı yağın yer aldığı yardımın Ankara'dan yola çıktığı bildirildi.

Açıklamada derneğin Genel Müdürü Ali Karayılan ve Genel Başkanı Mehmet Cengiz'in değerlendirmelerine yer verildi.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Karayılan açıklamasında, komşusu açken kendisi tok uyumayan bir peygamberin ümmeti olduklarını belirterek, "Bu vesile ile böylesi büyük bir kampanyayı başlatan ve kısa bir sürede tırlar dolusu tam 125 ton un yardımını birlikte organize etmemize katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Cengiz ise Birleşmiş Milletler'in kurmuş olduğu mekanizmanın fiilen Suriye'deki katliamın ortağı olduğunu savunarak, bugüne kadar bine yakın tırla Suriyelilere yardım ulaştırdıklarını ancak bu yardımların artık bir işe yaramadığı noktasına geldiklerini vurguladı.

Suriye'de can güvenliğinin sağlanması halinde yardımların gönderilebileceğini belirten Cengiz, "Can güvenliği açısından kendisini güvenli olarak görebilen yardım gönüllüleri her noktaya yardım götürebilir. Ancak şunu kabul etmek gerekir ki şu an Halep'in özellikle doğusunda çok ciddi manada bombardımanlar yapılıyor. Tanklardan atışlar, top atışları yapılıyor. Yakın mevzilerde çok ciddi çatışmalar var. Bu çatışma bölgelerinin içerisine can güvenliği açısından yaklaşmak çok da kolay bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cengiz Suriye Azez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title