Haberler

Deniz Feneri Derneği, Kurban Etlerinin Dağıtımına Başlayacak

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, vekalet kurbanların bir kısmının kesimini tamamladıklarını ve etlerin dağıtımına bugün başlayacaklarını bildirdi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, vekalet kurbanların bir kısmının kesimini tamamladıklarını ve etlerin dağıtımına bugün başlayacaklarını bildirdi.

Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin 16 yıldır Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde kimsesiz ve muhtaç insanlara hayırseverlerin iyiliklerini ulaştırdığını belirterek, "Deniz Feneri, zengin ile fakir arasında sağlam bir köprü kurdu. Gıda, giyim, nakit, kira, sağlık, eğitim, barınma gibi yardımları hayırseverlerden aldı, ihtiyaç sahiplerine verdi" değerlendirmesine bulundu.

Derneğin 6 yıldır Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban keserek etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:

"Dünyanın en fakir ülkelerinde özellikle Afrika'da vekaletle kurban kesimini en iyi şekilde organize ederek yetimhanelere, medreselere, yurtlara, cezaevlerine, sazdan evlerde yaşayanlara, yıl boyunca et yüzü görmeyen insanlara renk, dil, din ayırımı gözetmeksizin kurban eti ulaştırıldı. Binlerce çocuğun, ailenin evsiz yurtsuz kaldığı coğrafyalarda bayram kutlandı. Derneğimiz yurt dışı çalışmalarına önem ve özen gösterdiği ölçüde ülkemizde yaşayan dul, yetim, kimsesi olmayan, muhtaç, ihtiyaç sahibi insanlarımıza da gerekli tüm yardımları yaptı ve yapıyor. Bugüne kadar ülkemizde yaşayan 500 bin yoksul aileye yardım ulaştırdık. Bu ailelerin binlercesi sürekli olarak yardım alan ailelerdir. Dünyanın 31 ülkesinde kurban kesimi ve dağıtımı yaparken vekalet kurbanların bir kısmını dün Amasya'da kestik. Bugün itibariyle Türkiye'nin birçok ilinde, ilçesinde, köyünde ve kasabasında yaşayan yoksul insanımıza 4 kiloluk paketler halinde etleri ulaştıracağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cengiz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title