Haberler

Deniz Baykal, 6 Yıl Sonra İlk Kez Meclis Kürsüsüne Çıktı

Güncelleme:

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili 6 yıl sonra ilk defa TBMM Genel Kurul'unda kürsüye çıktı, Hükümetin Danıştay'la ilgili kanunda yapmak istediği değişikliği eleştirdi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili 6 yıl sonra ilk defa meclis kürsüsünde konuşma yaptı.

Danıştay kanunda değişikliği ön gören yasa tasarısıyla ilgili partisi adına konuşan Baykal şunları söyledi:

"Bu düzenleme Anayasaya aykırıdır. Ama öyle anlışılıyor ki Anayasa Mahkemesi karar alana kadar, sıfırlanan kadrolara yeni üyeler atanacak. Bu kurnazlıkların itibar gördüğü Anayasa'nın önünü geçtiği bir durum yaşamaktayız."

"HUKUK İÇİNDE ÇÖZME İMKANI VAR"

"Anayasa'ya karşı fiili bir durum inşa etmek saflıktır. Anayasaya aykırı olduğu belirlenen bir kanunla oluşturulan yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerinin Cemaat etkisi kırılmayı düşünülüyor. Ne yazık ki böyle bir durumun olduğu bir gerçektir. Cemaat sorununu hukuk içinde çözülme imkanı vardır. Anayasa'nın 129'uncu maddesi gereği bu sorun çözülebilir. Fakat anlaşılıyor ki iktidar bu bahaneyle Yargıtay ve Danıştay'ın tümünü temizlemek niyetindedir."

"NE OSMANLI DA NE CUMHURİYETTARİHİNDE TOPYEKÜN AZLEDİLMEDİLER"

"Bu düzenleme Anayasa'ya uygun değildir legal değildir meşru değildir. Ne Osmanlı ne de Cumhurriyet tarihinde yüksek yargı mensupları topyekün azledilmiş değildir."

Anayasaya aykırı bir Cumhurbaşkanı sitemi oluşturdunuz, şimdi de Anayasa'ya aykırı bir yargı oluştururyorsunuz."

"NE İSTEDİLERSE VERDİNİZ"

"Filli durum işliyorsa hukuki durum işleyemiyor demektir. Yüksek Yargı da fiili durumu işleteceksiniz. PKK ile de fiili durum işlettiniz. Habur da seyyar mahkemeler kurdunuz. Tüm bunlar hukuka karşı ffili bir durumdur. Ne istedilerse verdiniz. Şimdide aldatıldık deyip tüm hukuki yükümlülüklerden sıyırlmayı düşünüyorsunuz."


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Yargıtay Danıştay Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (11)

Saban:

Senin kiymetini bilemedi turk halki seni baskan yapacagiz erdoganida muhtar yapalim muhtarliga cok ilgisi var tayyibin

17
8
yanıtYanıtla
anti derin devlet:

ikisi de gitsin bu ülkeden uzunu da baykalını alın götürin bu diyarlardan

yanıt1
yanıt0
Cem Genç 06:

Baykal Torosların bağrından kopmuş hayatı boyuncada TC çıkarlarını korumuştur. Baykala ajan kripto ıvır zıvır zırvalayanlar asıl emperyalizme hizmet edenlerdir. Parti baykaldan sonra eksenini kaybetmiş neyi savunacağını şaşırmıştır. Buraya yazdığı yorumu üst üste 5 sefer paylaşıp bilgi kirliliğine sebep olup baykalı eleştirenlerin TC vatandaşı olduğundan şüphe ederim. Baykal tekrar chp nin başına gelip chp siyasetini dengelerse parti büyüyecektir. . .

15
9
yanıtYanıtla
anti derin devlet:

senden daha yerliyim daha millyim ama adamın dediği doğru bu adam derin devletin kripto ajanı tıpkı bahçeli gibi. . .

yanıt2
yanıt2
KOZMİK ODA:

MİT AJANI BAYKAL DEFOL GİT. . . . . YANINA MİTTEN ARKADAŞIN BAHÇELİYİ DE AL GİT. . .

13
10
yanıtYanıtla
gazi:

çok doğru söylemiş tebrikler sayın baykal

11
7
yanıtYanıtla
Adsız ben:

Maksat cemaat diye herkesi atıp heryere kendi adamlarını yerleştirmek bu kadar basit Minareyi çalan kılıfını hazırlar

10
6
yanıtYanıtla
KOZMİK ODA:

ARKADAŞ ARTIK ŞU PARTİLERİ MİT ELEMANLARINDAN TEMİZLEYİN. . . YAHU ADAMLAR GENEL BAŞKANLIĞA KADAR VARABİLİYOR. . . BÖYLE BİR ÜLKEDE SAĞLIKLI BİR DEMOKRASİ VE HALKIN GERÇEK TALEPLERİ KARŞILANMAZ. . BAYKAL VE BAHÇELİ DEŞİFRE OLMUŞLARDIR. . . YOLLARI AÇIK OLSUN. . .

6
0
yanıtYanıtla
KOZMİK ODA:

ARKADAŞ ARTIK ŞU PARTİLERİ MİT ELEMANLARINDAN TEMİZLEYİN. . . YAHU ADAMLAR GENEL BAŞKANLIĞA KADAR VARABİLİYOR. . . BÖYLE BİR ÜLKEDE SAĞLIKLI BİR DEMOKRASİ VE HALKIN GERÇEK TALEPLERİ KARŞILANMAZ. . BAYKAL VE BAHÇELİ DEŞİFRE OLMUŞLARDIR. . . YOLLARI AÇIK OLSUN. . . . . . .

5
0
yanıtYanıtla
baykal chp nin başına geçmelidir.:

baykal chp nin başına geçmelidir.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title