Haberler

Deniz Araçlarında Sigorta Tarife ve Talimat Tebliği

Hazine Müsteşarlığı, deniz araçları için işletmecilerinin yaptırmak zorunda oldukları mali sorumluluk sigortasına ilişkin tarife ve talimatı belirledi.

Hazine Müsteşarlığı, deniz araçları için işletmecilerinin yaptırmak zorunda oldukları mali sorumluluk sigortasına ilişkin tarife ve talimatı belirledi.

Deniz Araçları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu tarife ve talimat, ticari amaçlı yolcu taşıyan tüm deniz araçları için uygulanacak.

Buna göre, yolcu sayısı 13'ten az olan deniz araçlarının kaza yapması sonucu ölen veya yaralanan ya da eşyaları hasara uğrayanlara, "Ölüm, Sakatlık ve Tedavi Giderleri Teminatı" olarak kişi başına 125 bin SDR, "Maddi Teminat" olarak bagaj başına 1.125 SDR, araç başına 6 bin 350 SDR ödenecek. Yolcu sayısı 13 veya daha fazla olan deniz araçları kazasında söz konusu teminat tutarları sırasıyla kişi başına 250 bin SDR, bagaj başına 2 bin 250 SDR, araç başına 12 bin 700 SDR olacak.

Kaza başına maddi teminat tutarı ile ölüm, sakatlık ve tedavi giderleri teminat tutarları, yolcu dışındaki üçüncü şahıslara verilen zararlar için de uygulanacak.

Sigorta primleri, Türkiye'de su araçları sorumluluk branşında ruhsatı olan sigorta şirketlerince serbestçe belirlenebilecek.

SDR: Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından 1969 yılında oluşturulan uluslararası bir rezerv birimi olan Özel Çekme Hakkı anlamına geliyor. 1  SDR=1,54139  dolar olarak hesaplanıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title