Haberler

Deniz Aktaş'ın Öldürülmesi Davası

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Lokman Barış Çelik ile öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, tarafların avukatları ve bazı kadın hakları savunucuları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, Çelik'in evlilik dışı birlikte yaşadığı Deniz Aktaş'a karşı şiddet uyguladığını ve bu nedenle Aktaş'ın polise müracaat ettiğini ifade etti. Olay günü Aktaş ile Çelik arasında yine tartışma yaşandığını belirten Savcı Güdül, Aktaş'ın evin penceresinden bağırarak yardım istediğini, bunun üzerine Çelik'in yanında bulunan tabanca ile yakın mesafeden ateş ederek Aktaş'ın ölümüne neden olduğunu söyledi.

Savcı Güdül, mütalaasında, Çelik'in yakın mesafeden ateş ederek Aktaş'ı öldürdüğünü, kurtarmak için hiçbir çaba sarf etmediğini vurgulayarak, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmasına da yer olmadığının altını çizdi. Güdül, sanığın haksız tahrik indirimi almak için kendini "masum bir kişilikle mahkeme heyetine tanıtmayı hedeflediğini", duruşmalarda da yumuşak başlı, uyumlu, itaatkar ve terbiyeli bir görüntü sergilediğini kaydetti.

Buna karşılık sanık Çelik'in, Aktaş'a karşı insan öldürme suçunu tasarlayarak, eziyet ederek gerçekleştirdiğini vurgulayan Savcı Güdül, bu nedenle Çelik'in takdir indiriminden yararlanmasına yer olmadığını ve "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

"Yaptığım şey kesinlikle yanlış"

Sanık Çelik, savunmasında, Deniz Aktaş ile 3 yıl birlikte yaşadığını, aralarındaki problemlerin öldürme eylemini haklı göstermediğini belirterek, "Sevdiğim bir insanı asla öldürmeyi düşünmedim, böyle bir çabam olmadı. Yaptığım şey kesinlikle yanlış, bunun bilincindeyim ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, avukatların yazılı savunmalarını almak için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında adliye önünde bir araya gelen bazı kadın hakları savunucuları, pankart açarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Maktul Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, yaptığı açıklamada, savcılığın talebi ile kızı Deniz Aktaş'ın katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istediğini ve bunun gibi kadın cinayetlerini gerçekleştiren katillerin en ağır şekilde adalet karşısında cezalandırılmalarını istediklerini söyledi.

Lokman Barış Çelik, 4 Mart 2015'te Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki evde birlikte yaşadığı Deniz Aktaş (21) ile tartışmış, Çelik, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kız arkadaşını başından ve kalbinden 3 kurşun ile vurarak öldürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Güdül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title