Haberler

Denim Giyside En Çok Kadınlar "Türk" Markasını Tercih Etti

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: "Türkiye'den yapılan denim giysi ihracatının değer olarak yarısı kadın denim pantolonları oldu" "Artık denim konusunda uzman ülkelerden biriyiz.

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ -  İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 2013 yılında Türkiye'den 1.6 milyar dolar değerinde denim giysi ihracatı yapıldığını ve en fazla kadın denim pantolonlarının ihraç edildiğini bildirdi.

Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denimin son yıllarda moda trendinin artmasıyla artık dünyada en çok kullanılan konfeksiyon ürünlerinden biri olduğunu söyledi.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) "İstatistiklerle Türkiye'nin Denim Kumaş ve Konfeksiyon Dış Ticareti 2013 Raporu" hakkında bilgi veren Tanrıverdi, Türkiye'nin son 14 yıllık süreç içerisinde denim giysi ihracatının yaklaşık dört katına çıktığını belirtti.

"2013 yılında Türkiye'den 1.6 milyar dolar değerinde denim giysi ihracatı yapıldı" diyen Tanrıverdi, 17.2 milyar dolar değerindeki toplam hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı içerisindeki payının yüzde 9.4 olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Türkiye'nin denim giysi ihracatında en büyük pazarlarının Almanya, İngiltere, İspanya, Hollanda ve Danimarka olarak sıralandığını anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl Almanya'ya 273.4 milyon dolar değerinde denim giysi ihraç edildi. Denim ihracatımız 2012 yılına kıyasla yüzde 8 oranında arttı. Almanya'ya yapılan ihracatın toplam denim giysi ihracatında payı yüzde 17 düzeyinde oldu. Diğer bir ifade ile toplam denim giysi ihracatının yaklaşık altıda birini Almanya'ya gerçekleştirdik. İkinci büyük pazarımız olan İngiltere'ye de yüzde 30'luk artışla 219.6 milyon dolarlık denim giysi ihraç ettik. İngiltere'nin Türkiye toplam denim giysi ihracatında payı yüzde 13.6 oldu. Üçüncü büyük pazarımız İspanya'ya ise yüzde 14 artışla 186.2 milyon dolar değerinde denim giysi ihraç ettik."

En yüksek ihracat artışı Çin'e

Denim giysi ihracatında en yüksek oranlı artışın, Çin'e gerçekleştirildiğini bildiren Tanrıverdi, 2013 yılında Türkiye'den Çin'e yüzde 49 oranında artışla 11.8 milyon dolarlık denim giysi ihraç edildiğini ifade etti.

Rapora göre bir zamanlar dünyanın en önemli denim üreticisi olan ABD'nin, üretimde liderliğini Çin, Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi Asya ülkelerine ve Türkiye'ye kaptırdığına ilişkin bilgilerin de yer aldığını aktaran Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Denim konusu Türkiye'nin de ihtisas alanı gibi oldu. Artık denim konusunda uzman ülkelerden biriyiz. Hemen hemen bütün dünya markalarına denim üretimi gerçekleştiriyoruz. Türkiye denimde birçok ülkeden daha kuvvetli vaziyette. Yapılan inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla inceltilmesinden, kalınlaştırılmasına kadar kumaş üstünde yapılan bir takım değişiklikler, renkli, baskılı olması gibi etkenler dünyada kullanımını arttırdı. Son dönemlerde yapılan yatırımlarla kumaş fiyatları da çok yüksek olmaktan çıktı, maliyetlerde düştü. Türkiye'de de herkes bütçesine göre denim bulabiliyor. Önemli olan da bu. Tahmin ediyorum kıyafeti olup da denim pantolonu olmayan yoktur dünya üzerinde."

-En yüksek denim ihraç ürünü kadın pantolonu

Türkiye'den en fazla ihraç edilen denim giysilerin başında kadın pantolonlarının geldiğine değinen Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Geçen yıl, bir önceki yıla göre 11.3 artışla 804.7 milyon dolarlık kadın denim pantolonu ihraç ettik. Türkiye'den yapılan denim giysi ihracatının değer olarak yarısı kadın denim pantolonları oldu. İkinci en fazla ihraç edilen ürün grubu da erkek denim pantolonlarıdır. Bu alanda 2013 yılında 710.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Erkek denim pantolonların toplam denim giysi ihracatında payı da yüzde 44.1'dir. İhracatı yapılan kadın denim ceketler ve etekler, diğer önde gelen ihracat kalemlerimiz arasında yer alıyor." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Hikmet Tanrıverdi Almanya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konfernas Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title