Haberler

Dengir Fırat: Çocuğuna İlaç Alamayan Vekilin 15 Milyonluk Dükkanı Var

Güncelleme:

AK Parti'nin kurucularından HDP milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Partili bir milletvekilinin 4 yıl önce çocuğuna ilaç alacak parası olmadığını şimdi ise 15 milyonluk dükkan sahibi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin kurucularından HDP milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, siyaset arenasını sarsacak bir iddiada bulundu. AK Partili bir milletvekilinin 4 yıl önce çocuğuna ilaç alacak parası olmadığını belirten Fırat, "O vekil şimdi Ankara Çukurambar'da 15 milyonluk dükkan ile 800 bin TL değerinde eve sahip. Altında bindiği Mercedes otomobilini saymıyorum bile" dedi.

5 BİN ARAÇ KİRALADI

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ı da mal varlığını açıklamaya davet eden Fırat seçmenlere, "Aydın'a 5 bin aracı PTT'ye nasıl kiralayabildin? Bu 5 bin araçtan ne kadar para alabildin? diye sorun. Her iki hemşehrimin milletvekili olmasını sağlayan, bu günahın ortaklarının başında olan benim" diye seslendi.

ELİMDE BELGELER VAR

Fırat, her iki AK Parti'li vekille ilgili elinde belgeler olduğunu öne sürerek, "Eğer yalan söylerlerse elimdeki servetlerinin belgelerini açıklarım" dedi. Sözcü'ye konuşan Fırat, ismini vermediği AK Parti'li vekilin Mehmet Metiner olduğunu, "Metiner'in 4 yıl önceki serveti ile şimdiki servetine bir baksınlar" diye ima etti.

İLAÇ PARASINI BEN VERDİM

AK Parti'li milletvekillerinin vekil olmadan önceki ve şimdiki mal beyanlarını açıklamalarını isteyen Fırat, "Ben mal varlığımı açıkladım. Benimkine bakın, aç ve perişan olarak gelmiş olanlarınkine bakın" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuğunun beyin ameliyatı sırasında felç geçirip hastanede olan şimdiki bir milletvekili ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısı iken yanıma geldi. Ağlayarak işsiz olduğunu çocuğunun Kartal Devlet Hastanesi'nde yattığını bazı ilaçların alınması gerektiğini ama bu ilaçlara alma imkanına sahip olmadığını söyledi. Benim bir hemşehrimdi. Bunu karşılamaktan ben mutlu oldum.

BENİMKİNİN 20-30 KATI

Ancak, o arkadaşın şuandaki serveti elimdeki belgelere göre benim servetimin en az 20-30 katı. Ama onu buradan aldılar başka bir yere götürdüler. Ona deyin ki; milletvekili olduğun zaman senin ne kadar paran vardı? Milletvekili olduktan 4 ay sonra BMV jeep, 800 bin TL'ye Çukurambar'da bir daire satın alabilecek, bu dairenin karşısında 15 milyon liraya bir dükkan alabilecek parayı nereden buldun?"

LOKANTA ÇALIŞIYOR

Fırat, AK Parti'li vekilin mülkiyetini aldığı dükkanın halen lokanta olarak çalıştığını belirterek, "Bu iki arkadaş yerine vekillik için ailemi de önerebilirdim ısrar da edebilirdim bunu yapmadım. AKP'nin en güçlü olduğu dönemde ikinci güçlü adamı olarak o partide bir tartışmadan dolayı hiç tereddüt etmeden istifamı verip siyaset yapmayacağım diye karar aldım" dedi.

ÜÇÜNCÜ ARABASI

15 milyonluk dükkan sahibi milletvekilinin Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner olduğunu ima eden Fırat şöyle dedi:

"İlk milletvekili adayı olduğu zaman Bursa'da yaşayan Adıyamanlı bir işadamı vardı. O BMW jeep'ini tahsis etti. Seçildikten sonra o jeepi bedavaya aldı. Bu adam sonra iflas etti. O arabayı sattı bir Mercedes aldı, onu da satıp yeni bir lüks Mercedes aldı. Bir vekilin maaşı 13 bin lira. Aldığı dairenin bedeli olan 800 bin lirayı bölün hiç yemek yememiş, harcama yapmamış olsun o daireyi ne kadar zamanda alabilir siz hesap yapın"

KAYINPEDERİNİN ŞİRKETİ

Ahmet Aydın'ın kayınpederinin şirketi üzerinden PTT'ye 3-4 sene önce 5 bin araç kiralandı. Son aldığım bilgiye göre kayınpederi bir kamu bankasına 40-50 lüks araç kiraladı. Bu kiralamalardan ne kadar gelir elde etti?"

Kaynak: Sözcü

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dengir Mir Mehmet Fırat Ahmet Aydın Mercedes Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (343)

oylar HDP yeMobil-ANDROID:

hırsızlara oy yok

87
9
yanıtYanıtla
BARİŞmobilWeb@haberler.com:

Tencere dibin kara, seninki benden kara...

11
31
yanıtYanıtla
oylar HDP yeMobil-ANDROID:

hırsızlara oy yok

35
5
yanıtYanıtla
İSTANBUL:

oylar HDP ye. . . dindar görünen dinsizleri bitirmek için oylar HDP ye

30
10
yanıtYanıtla
Halis mulismobilWeb@haberler.com:

Oğlum sen ne cirkef ve yalancı bir adamsın utanmanda yok

8
27
yanıtYanıtla
muslumanmobilWeb@haberler.com:

Yazik halimize

29
4
yanıtYanıtla
Eski AkplimobilWeb@haberler.com:

Pislikler ortaya cikacak

26
4
yanıtYanıtla
realistmobilWeb@haberler.com:

Hirsiz akp bundan sonra oyyy yokkj hirsizlar tek care gercekten hdp dir ilk defa bir kurt partisine oy verecem

16
14
yanıtYanıtla
konyaMobil-ANDROID:

HDP de sende toprak olcaksiniz. biri terör örgütü diğer i hırsızın alası

2
28
yanıtYanıtla
Ali bilirmobilWeb@haberler.com:

Ne o bir zamanlar çok mutluydun yoksa bakanlıkmı vermediler yazıklar olsun sana ve senin gibilere inadına değil ama ülkem ve böyle insanlar için oyum akparti ye.

4
25
yanıtYanıtla
Tüm 343 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title