Haberler

Denetimli Serbestlikten Yararlanıp Hırsızlık Yaptı

Ankara'da bir iş adamının aracının camını kırıp, içinde ticari bilgilerin bulunduğu tablet ile hard diskleri çaldığı öne sürülen zanlı yakalandı.

Ankara'da bir iş adamının aracının camını kırıp, içinde ticari bilgilerin bulunduğu tablet ile hard diskleri çaldığı öne sürülen zanlı yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne başvuran bir iş adamı, Çankaya'da Kavaklıdere Sokak'ta park halindeki aracının camının kırıldığı ve içinde ticari bilgilerin bulunduğu bilgisayar, hard diskler ve flash disklerinin çalındığını söyledi.

Şikayet üzerine soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, muhtemel kaçma istikametlerinde bulunan bütün güvenlik kameraları, mobese kameraları, toplu taşıma araçlarına ait güvenlik kameralarını detaylı bir şekilde incelemeya aldı.

Ekipler, güvenlik kamerası görüntülerinde, zanlı Kartal T'nin (24) Paris Caddesi'nde park halindeki bütün arabaların içini yakından incelediği, daha sonra lüks otomobilden çantaları aldıktan sonra, hızla kaçtığını belirledi.

Zanlının, iş adamının park halindeki  aracının sağ arka kapı camını sert bir cisimle kırdığı, aracın arka koltuğunun üzerinde bulunan el çantası ve bu çantanın içerisinde tablet, 6 adet hard disk, 8 adet flash disk çaldığı öğrenildi.

İş yerinden hırsızlık, açıktan hırsızlık, otodan hırsızlık, mala zarar verme, taksirle yaralama suçlarından suç kaydı olduğu tespit edlin zanlının, denetimli serbestlikten yararlandığı, cezasını öğleye kadar Ankara Adliyesi'nde kamu hizmeti vererek çektiği, öğleden sonra da bu suçu işlediği belirlendi.

-Emniyet vatandaşı uyarıyor

Bu arada otomobil hırsızlıklarına karşı vatandaşların alması gereken önlemlere ilişkin bir broşür bastıran emniyet yetkilileri, güvenlik kameralarının olayların çözülmesinde ve caydırıcı olmasında çok önemli olduğunu belirtiyor.

Broşürde alınacak önlemler ise; otomobillerin içerisinde özellikle görünecek vaziyette içi boş olsa da çanta ve değerli eşyalar bırakılmaması, aracın çalışır vaziyette ve anahtarı kontakta terk edilmemesi, kısa sürede geleceğim diyerek içinde çocuk ile dörtlüler yazık vaziyette terk edilmemesi, önerildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Kavaklıdere Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title