Haberler

Denetimli Serbestlik Kapsamında Gençlere Yönelik Hazırlanan Proje Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Giresun Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Topluluğu işbirliğiyle hazırlanan "Suçun Kıyısından Hayata Açılan Liman" isimli projenin başlaması nedeni ile tören düzenlendi.

Giresun Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Rahman Çakır, suç işleyen bireyleri rehabilite edip topluma tekrar kazandırmak için denetimli serbestlik uygulamasının yapıldığını belirtti.

Giresun'da, proje ile denetimli serbestlik kapsamındaki gençlerin, sosyalleşmelerine olanak tanıyıp topluma entegresynunu sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çakır, "Denetimli Serbestliğe tabi insanlar arafta kalmış insanlar. Projeyle, bu kişileri suçun kıyısından çekmek, topluma kazandırmak, suç işlenmesine sebep olan şeyleri ortaya çıkarıp bir daha suç işlememelerini sağlamaya çalışacağız" dedi.

Proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Nafız Köse ise, proje kapsamında eğitimler, atölye kursları, paneller ve kermes etkinlikleri gerçekleştileceğini kaydetti.

Köse, projenin 9 ay süre ile uygulanacağını aktardı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Üniversitesi Giresun Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title