Haberler

Deneme Üretimi Yapılan "10 Dilim" Kavun İlgi Görüyor

Beyşehir ilçesinde deneme üretimi yapılan "10 dilim" kavun ilgi görüyor.

Beyşehir ilçesinde deneme üretimi yapılan "10 dilim" kavun ilgi görüyor.

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ilk kez 10 dilim kavun yetiştiren üreticiyi kutladı.

İlçede Kırkağaç ve Ankara kavunları da yetiştirildiğini belirten Karşıyaka, "Yörede üretilen kavunlar, iç piyasanın ihtiyacına cevap verecek kapasitede. Bölgedeki üreticiye imkanlar sağlanırsa, üretim potansiyeli artırılarak ilçe dışına da pazarlanması mümkün olur" dedi.

Kavun üreticisi Uğur Ayan ise yörede karpuzun yanı sıra kavun da yetiştirdiğini söyledi. Bu yıl ilk kez tarlasında "10 dilim" adı verilen kavun cinsi yetiştirdiğini anlatan Ayan, bu cins kavunların hem aroması ve veriminin güzel olduğunu hem de 10 dilim şeklinde olduğu için kesiminin daha kolay olduğunu ifade etti.

Hasada başladıklarını dile getiren Ayan, "Beyşehir'de 10 dilim kavun ilk kez yetiştirildi. Bölgemizde bu kavunu tanıtmaya çalışıyoruz. Tadına da doyum olmuyor" dedi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Karşıyaka Kırkağaç Beyşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title