Haberler

Demre Müzeler Günü Demre'de Kutlandı

Müzeler Günü Demre'de kutlandıDünya Müzeler Günü ve Müzeler Haftası, Antalya'nın Demre İlçesi'nde tören ve etkinliklerle kutlandı.

Müzeler Günü Demre'de kutlandı

Dünya Müzeler Günü ve Müzeler Haftası, Antalya'nın Demre İlçesi'nde tören ve etkinliklerle kutlandı.

Demre'deki Müzeler Günü ve Müzeler Haftası etkinlikleri Andriake örenyeri ve Likya Uygarlıkları Müzesi'nde yapıldı. Kutlamalara, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Ümran Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Myra Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nermin Karagöz ve davetliler katıldı.

Demre Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sunduğu kutlamalarda bir öğrenci da 'Müzeler' şiirini okudu. Konuşmaların ardından Beymelek İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan 'Çocuk Gözüyle Andriake' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Andriake Antik Kenti'nin gezilmesinin ardından ise yapımı tamamlanan ve açılmayı bekleyen Likya Uygarlıkları Müzesi'nde, Likya Fotoğrafları Sergisi açıldı. Burada Prof. Dr. Nevzat Çevik 'Kültürel Peyzaj ve Likya Bölgesi' konulu konferans verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Likya Demre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

xxxx:

Nerde gariban vatandaşım benim. protokoldan geçit yok. güya müzeler haftası kutlanmış.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title