Haberler

Demre'de Dört Mevsim Turizm

Antalya'nın Demre İlçesi, dört mevsim turistlerin ilgi odağı oluyor. Anadolu turuna çıkan Avrupalı turistler özellikle tarih ve doğa cenneti Üçağız Mahallesi'nde yat turlarıyla hem karada, hem de deniz altındaki tarihi görme fırsatı buluyor.

Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi, doğa, tarih ve denizin iç içe yaşadığı bir turizm merkezi olarak kış döneminde de turistlerden yoğun ilgi görüyor. Likya Birliği'nin küçük kentlerinden Theimussa Antik Kenti ile iç içe, tarihi evleriyle 1'inci Derece Doğal ve Tarihi SİT alanı cennet köşe Üçağız Mahallesi özellikle kış döneminde Anadolu turuna çıkan Avrupalı turistlerin akınına uğruyor.

'DENİZ ALTINDAKİ TARİHİ İZLİYORLAR'

Demre'ye 20 kilometre uzaklıktaki Üçağız'a gelenler Theimussa Antik Kenti'ni gezdikten sonra çıktıkları yat turunda Kekova Koyu'nu dolaşıyor. Mavi sularda yol alan yatlarla Likya lahitlerinin önünden Kekova Koyu'na doğru ilerleyen turistler, kartal yuvasını andıran bugünkü adı Kaleköy olan tarihi Simena Antik Kenti'ni görme imkanı buluyor. Batık Kent'e dümen kıran yatların alt kısımlarında bulunan camlı bölmelerden deniz altındaki tarihi izleyen Avrupalı turistler, hava sıcaklığının 15- 19 derecede seyrettiği Demre'de tarih ve doğayla buluşuyor.

Üçağız'a gelip tura çıkan Belçikalı Birgitte Madsen, "Ülkemden ayrılırken kar yağıyordu. Burada tarih ve doğa çok mükemmel. Etkileyici doğanın içinde kışın yat turu yapacağım akılma gelmezdi. Mükemmel bir gün geçirdim" dedi.

'BURASI YAŞAYAN CENNET'

Danimarkalı Rita Hansen, "Türkiye'ye daha önce yazın gelmiştim. Bu kez tarihi, doğayı ve kış ortasında denizin güzelliğini keşfettim. Bu zenginliklere Türk insanının kültürünü de katınca bugün ve geçmişi bir arada yaşıyorsunuz" derken, vatandaşı Henrik Thomsen "Burada yaz atmosferi yaşadık. Kışın ortasında yat turu yapmak çok güzeldi. Burası sanki tarihin ve doğanın içinde bozulmamış, yaşayan bir cennet gibi" diye konuştu.

Rehber Haşim Anık ise "Burası tarihi, doğasıyla turizmciler için bir cennet. Hem tarih hem kültür hem doğa ve deniz, hepsi birlikte turizmciler için inanılmaz imkanlar sunuyor. Kışın ilk misafirlerimiz geldi. Hepsi çok memnun kaldı" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Demre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title