Haberler

Demre 20 Dönüm Serada Zarar

Antalya'nın Kumluca ve Demre ilçelerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortum seralara zarar verdi.

Antalya'nın Kumluca ve Demre ilçelerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortum seralara zarar verdi. Kumluca'da 110 dönüm, Demre'de ise 20 dönüm serada zarar oluştu.

Kumluca'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış sonrası gece geç saatlerde hortum oluştu. Hortumun vurduğu Beykonak Mahallesi Akmaz ve Parakum mevkilerinde yaklaşık 110 dönüm sera kullanılamaz hale geldi. Hortum, plastik seraların örtülerini uçururken, cam seraların da camlarının kırılmasına neden oldu.

Yaklaşık 5 dönüm patlıcan serasının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen üretici Kemal Karakaya, "Dün geç saatlerdi, birden bir gürültü koptu. Ben ve eşim dışarı fırladık. Gördüğümüz manzara karşısında diyecek bir şeyimiz yok. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" dedi. Üretici Kazım Dereli ise don uyarısı üzerine serasındaki ürünleri topladığını aktarırken, oluşan zararın karşılanması konusunda yetkililerden yardım beklediklerini anlattı.

Hortumdan zarar gören alanlarda inceleme yapan Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da ilçede dün akşam saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerinde önce dolu, ardından fırtınaya dönüşen rüzgarın bazı bölgelerde hortum oluşturduğunu söyledi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 110 dönüm alanda zarar tespit ettiklerini kaydeden Kayhan, bunun 30 dönümlük bölümünde kısmen zarar oluştuğunu vurguladı.

20 DÖNÜM SERADA ZARAR

Demre'de ise saat 21.00 sıralarında şiddetli yağışın ardından hortum oluştu. Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi'nde yaklaşık 20 dönüm sera hortum sonucu zarar gördü. Yaşar Avcı'ya ait 3 dekarlık cam seranın yerle bir olması hortumun yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Hortumda serası zarar gören Yaşar Avcı, "İki bulut birleşti. Çok büyük bir şimşek oldu. Ondan sonra hortum çıktı. Seraları yerle bir etti" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beykonak Antalya Kumluca Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title