Haberler

Amerika Genelkurmay Başkanı, Barzani'yle Görüştü

Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre; Barzani ve Dempsey, Peşmerge ile Irak ordusunun, terör örgütü IŞİD'e karşı nasıl uyumlu bir çalışma yürüteceklerini de ele aldı. İki taraf da Bağdat hükümetinin, Peşmerge güçlerine yardım etmede ciddi olması gerektiğini vurguladı. Irak hükümetinin bu noktadaki sorumluluğunu yerine getirmesinin zaruri olduğuna işaret edildi.

"PEŞMERGENİN İHTİYAÇLARINI CİDDİYETLE TAKİP EDİYOR"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dempsey, savaş sahasındaki durumu yakından takip etmek ve IŞİD'in yok edilmesi noktasında Başkan Barzani'nin görüş, öneri ve tavsiyelerini almak için Erbil'e geldiğini dile getirdi.

Dempsey, ABD ve koalisyon güçlerinin, Peşmerge'ye yönelik askeri eğitim ve silah yardımlarının devam edeceğini belirterek, "Koalisyon güçleri, Kürdistan bölgesinin bütün değerlendirmelerini ve Peşmerge'nin ihtiyaçlarını ciddiyetle takip ediyor. Terörist güçlere gerektiği zaman ve zeminde öldürücü darbe vurulacak" ifadesini kullandı.

"BAŞARILARI ÇOK DEĞERLİ"

Peşmerge'nin son dönemlerde elde ettiği başarıların çok değerli olduğuna işaret eden Dempsey, ABD yönetiminin, Kürt silahlı güçlerinin, terörizme karşı verdiği mücadeleyi yakından takip ettiğini aktardı.

Dempsey, ABD ve koalisyon güçlerinin, IŞİD'e karşı kapsayıcı bir strateji izlediklerini, mücadelenin bütün tarafların katılımıyla devam edeceğini kaydetti.

Mesut Barzani de terör örgütü IŞİD'e karşı verdikleri mücadelede, ABD ve koalisyon güçlerinin, silah yardımı ve hava operasyonlarının etkili olduğunu vurguladı.

"IŞİD BOZGUNA UĞRATILDI"

Savaş cephelerindeki durumu ve son gelişmeleri, Dempsey'e detaylarıyla anlatan Barzani, "IŞİD teröristlerinin, Peşmerge eliyle bozguna uğratıldığını" belirtti.

Barzani, Irak hükümetinin uyguladığı silah ambargosuna rağmen Peşmerge'nin, kısıtlı imkanlarla terör örgütünü durdurmayı başardığını ifade etti.

"KÜRDİSTAN'I TERÖRİSTLERDEN KURTARACAĞIZ"

IŞİD'in elinde, iki devlete (Irak, Suriye) ait silahların olduğuna dikkati çeken Barzani, şöyle konuştu:

"Peşmerge güçleri, hızlı bir şekilde saldırıları durdurmayı başardı ve karşı atağa geçti. Birçok yerde IŞİD'i hezimete uğrattık. Teröristleri vatanımızdan çıkarmak için her türlü bedeli vermeye hazırız. Kürdistan topraklarını karış karış teröristlerin elinden kurtaracağız. Ancak terörizme karşı savaşın, sadece askeri boyutu yoktur. Terörle ekonomik, fikri ve siyasi olarak da mücadele edilmelidir. Suriye ve Irak'ta, teröristlerin sığınabileceği güvenli bir liman kalmamalıdır."

Barzani, ayrıca Peşmerge ve koalisyon güçlerini, şu ana kadar hiçbir sivil hedefi vurmadıkları ve savaşı uyum içinde sürdürdükleri için tebrik etti.

Kobani'nin savunulması gerektiğinin de altını çizen Barzani ve Dempsey, Kobani'de savaşan Peşmerge güçlerinin desteklenmesi ve gerekli yardımların yapılması noktasında hemfikir olduklarını dile getirdiler.

GÖRÜŞMEYE KATILAN İSİMLER

IKBY İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Mesrur Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver ile ABD askeri yetkililer de Barzani ve Dempsey görüşmesinde hazır bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, temasları kapsamında başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Martin Dempsey Mesut Barzani Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (11)

vatandaş:

Barzani zaten amerikan köpeğiydi şimdi köpolusu oldu değişen ne

3
18
yanıtYanıtla
c.sMobil-ANDROID:

Ne kürdistanı be, ya Irak ya Suriye yada Türkiye vardır . Başka türlüsü hiçbirzaman Türk diyene kabullendrilecek şey değil. Amerika olmazsa kuzey Irak napacaktı bakalım. Türkiye artık pkk yı 32 yıldır kimin beklediğini görsün.

2
10
yanıtYanıtla
heval Obama:

Kürtlerin gerçek dostu sahtekar Müslüman (!) devletler iran ırak türkiye ve suriye değildir işit saldırıları gösterdiki dostumuz ABD dir

10
1
yanıtYanıtla
gever:

Iş-itler yenıldi . . YAZIN VE SOKUN O KAFANIZA

11
0
yanıtYanıtla
zaza:

kurdistan varmida kurtaracan var alan filistini neden israil zulmunden kurtarmiyon arap petrolunu somuren mafya

1
7
yanıtYanıtla
mutlu:

abd çek pis ellerini sınırlarımızdan

0
6
yanıtYanıtla
kadri Mobil-ANDROID:

evet a.b.d. kendi cikrarlari icin yapiyor butun bunlari tamam amena ama kurtler yuzyilardir ozelikle turkiyeyle her turlu kader ortakligi yapti canakalede butun savas cepelerinde her turlu fedakarligi yapti turkler ne yapti yuz yildir hep bizi arkadan bicakliyorbize yapmadigi ihanetler cektirmedigi acilar katliyamlar kalmadi unutmadik dersimi zilani kocgiriyi nevala kasabayi bas kulak parmak kesmelerini ve her turlu insanlik disi uygulamalarini unutmadik halklara uyguladigi ornek ermeni ezidi suryani ve mezropotamyada diyer halklara yaptiklarini tabi temk turkiye deyil arap lari da unutmuyoruz onun icin kim bize el uzatirsa odur dostumuz hangi devlet olsa fark etmez

4
1
yanıtYanıtla
AVŞAR OĞLU:

İŞID dedikleri, şavaşı kaybederse kışlasına çekilecek nizamlı bir ordu değildir. Dar düşerse arazi olur, fırsat buldukça yeniden ortaya çıkar. Amerikalılar 2003 de İrak, ta yarattıkları bataklıklar kurumadan, başka cephelerde boş umutlar pompalamasınlar.

0
2
yanıtYanıtla
cubamobilWeb@haberler.com:

amerıcada kıme gaz verıp kullanacanı bılıyor cok kurnaZlar hep cahil ve zayıf milleti kullanmayı bılıyolar

0
1
yanıtYanıtla
vahit Mobil-ANDROID:

peki sen kimin köpeğisin

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title