Haberler

Demokratik Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

Demokratik Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, hiçbir vatandaşın hak kaybına uğramayacağı bir düzenlemeyi Türkiye'ye teklif ettiklerini belirterek, "Bugün ülkemizin önüne eşit fırsatlar düzenini koymak zorundayız" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Kartal Topselvi Mahallesi'nde buluna kapalı bir salonda partililere seslendi. Uysal, "Bir yanda seçimin sıcaklığı, diğer yanda artık biraz geçte gelmiş olsa yazın sıcaklığı vurduğu bir ortamda, milyonları tek yürek yapmak adına çıktığımız bu mücadele içerisinde bugün sizlerle beraberiz. İçinde bulunduğumuz seçim dönemi, başta milletimize, devletimize ve bu ay yıldızlı bayrağın altında yaşama iradesi koymuş bütün vatandaşlarımıza, öncelikle hayır temennimi paylaşmak istiyorum" dedi.

Türkiye'nin jeopolitik konumunun önemine de değinen Uysal, "Türkiye bugün 77 milyonluk nüfusuyla, 3 saatlik mesafede 4 ayrı kıtaya, aynı zamanda ticari pazara uzanabilecek stratejik konumuyla, deyim yerindeyse pek çok kadim millet ve kültürün ev sahipliği yapmış, karşılaşma, karışma ve kaynaşma noktası olmuş bu güzel Anadolu'muzda Trakya coğrafyamızda yeniden, başta kendi insanını refah içinde yaşatan, hukukun en üst perdede teminat olduğu, bütün insanlara eşit fırsatlar sunan, geleceğinin emin ellerde olduğu, geleceğine analarımızın, kardeşlerimizin evlatlarının geleceğine güvenle baktığı bir Türkiye için, hep beraber mücadele ediyoruz. Siyaset yoluyla bu mücadele içerisinde, önemli hizmetleri yapmış bir büyük geleneğin bugün mensuplarıyız. Yeniden millet önünde vazifemizi görmek adına, hep beraber mücadele veriyoruz. Önemli mesafeleri kat etmiş bir noktadayız. Ama bununla yetinebilme imkanımız yoktur. İşte böyle bir ortamda bir seçim dönemini geçiriyoruz" diye konuştu.

Herkesin kazandığı ölçüde vergi ödeyeceğini söyleyen Uysal, "Bugün geldiğimiz son tahlilde, üretmeden kazanan bir ülke, kazanmadan harcayan bir ülkenin, kendi insanlarını, yetiştirdiği gençlerini, bu üretim dişlilerinin çarkları haline getirebilme imkanı yoktur. O nedenle biz Türkiye'yi yeniden küresel iklim içerisinde, üretici bir güç olarak dünyayla eklemlendirebilmek adına, vergi politikalarını devreye sokarak, kazananın kazandığı ölçüde vergi ödeyeceği, temel ihtiyaç maddelerinde KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğü, anayasamızda da tarif edilmiştir, verginin ölçütü bellidir. Basit olacak, yaygın olacak ve katlanabilir düzeyde olacak. Bugün ülkemizin önüne eşit fırsatlar düzenini koymak zorundayız. Hiçbir vatandaşımızın hak kaybına, gelir kaybına uğramayacağı bir düzenlemeyi Türkiye'ye teklif ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda yaklaşan seçimle ilgili düşüncelerini aktaran Uysal, "Genel seçimlerle beraber ya Türkiye kendisine doğru bir rota belirleyecek, doğru bir istikamette yürüyecek ve bu coğrafyanın armadası haline gelecek, ya da bugün içine düştüğü problemlerin daha da derinleştiği, kaosun içine düştüğü bir Türkiye portresiyle hep beraber karşı karşıya kalacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gültekin Uysal Türkiye Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title