Haberler

Demokratik Kongo'da 8 Hint Sınır Dışı Edildi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) 8 Hint sınır dışı edildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) 8 Hint sınır dışı edildi.

Göç İdaresinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, başkent Kinşasa'da yaşayan ve resmi evrakları olmayan 8 Hint'in sınır dışı edildiğini söyledi.

Karara ilişkin daha fazla bilgi vermeyen yetkili, söz konusu kişilerin, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gönderileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Evariste Boshab, kararın, Demokratik Kongolu Cynthia Vechel'in Hindistan'da öldürülmesine misilleme olarak alınmadığını vurguladı. Bakan, ülkedeki düzenin sağlanabilmesi amacıyla DKC'deki yabancıları resmi evraklarını güncellemeye davet etti.

Ulusal basında yer alan haberlerde, DKC'li Vechel'in zina yaptığı gerekçesiyle Hindistan'ın Hyderabad bölgesinde, Hintli eşi Rupesh Mohanani Kumar tarafından 3 Temmuz'da öldürüldüğü ve cesedinin parçalara ayrıldığı iddia edilmişti.

Bu olaydan sonra DKC'de çatışma çıkmış, olayı protesto eden DKC'li göstericilerle Hint esnaf arasında çatışma yaşanmıştı. Güvenlik güçleri Kinşasa'da, sivillerin saldırısı sonucu en az 3 Hint'in yaralandığını bildirdi.

Öte yandan Hindistan basınında, 21 Mayıs'ta Yeni Delhi'de genç bir DKC'linin 3 kişi tarafından öldürüldüğüne yönelik haberlere yer verilirken, sosyal paylaşım sitelerinde ise saldırının ırkçı nedenlere dayandığı önü sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Yeni Delhi Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title