Haberler

DSÖ, Kongo'ya Sağlık Ekipmanları Gönderdi

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne ülkede Ebola virüsü yüzünden dört kişinin ölmesi üzerine, sağlık çalışanları için koruyucu ekipman gönderdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) bugüne kadar Ebola virüsü dolayısıyla dört kişinin ölmesi üzerine, ülkeye sağlık çalışanları için koruyucu ekipman gönderildiğini bildirdi.

DSÖ Sözcüsü Tarık Jasareviç, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, DKC Sağlık Bakanlığı tarafından, ülkede Ebola virüsünün yol açtığı ölümler konusunda kendilerine bilgi verildiğini belirtti.

DKC Sağlık Bakanlığı ve bölgede beraber çalıştıkları kuruluşlarla salgının kontrol altına alınması için bir an önce harekete geçilmesi konusunda işbirliği yaptıklarını ifade eden Jasareviç, virüse sadece ülkenin batısındaki Ekvator eyaletinde rastlandığını söyledi.

Jasareviç, salgının görüldüğü bölgeye giden yetkililerin 24 kişinin, kaynağı tespit edilemeyen kanamalı ateşten rahatsızlandığını ve 13 kişinin öldüğünü bildirdiklerini aktardı.

Ölenlerin ikisinin Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını bildiren Jasareviç, diğerlerinin ölüm nedenlerinin tespiti için çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Ülkedeki yedinci salgın

Ülkeye sağlık çalışanları için koruyucu ekipman gönderildiğini belirten Jasareviç, bu ülkedeki salgına neden olan virüsün Batı Afrika'daki salgına yol açan virüsle aynı olmadığının değerlendirildiğini ifade etti.

Jasareviç, DKC'de daha önce altı kez Ebola salgını yaşandığını bildirdi.

DKC yetkilileri, yaptıkları açıklamada, bugüne kadar dört kişinin Ebola hastalığından öldüğünü, 80 kişinin karantinada tutulduğunu kaydetmişti.

DSÖ, 20 Ağustos'a kadar Batı Afrika'daki Ebola salgınında ölenlerin sayısının bin 427'ye yükseldiğini ve 2 bin 615 Ebola vakası tespit edildiğini bildirmişti. DSÖ verilerine göre, bu tarihe kadar Ebola salgınında Liberya'da 624, Gine'de 406, Sierra Leone'de 392 ve Nijerya'da 5 kişi hayatını kaybetti.

Ebola salgınının görüldüğü Liberya, Gine ve Sierra Leone'de yaklaşık bir milyon kişi karantinada tutuluyor.

DSÖ, herhangi kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola ile mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Cenevre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title