Haberler

    Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 'Demokrasi İsyanı': 50 Ölü

    Güncelleme:

    Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde başkanlık seçiminin ertelenmesi için dilekçe verilmesinin ardından başlayan sokak eylemlerinde 50 kişi hayatını kaybetti.

    Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde binlerce kişi Devlet Başkanı Joseph Kabila ve yönetimine karşı meydanlara indi.

    HÜKÜMET: 3'Ü POLİS 17 KİŞİ ÖLDÜ

    Güvenlik güçlerinin sert bir şekilde müdahale ettiği olaylarda muhalefete göre en az 50 kişi hayatını kaybetti. Hükumet yetkilileri ise üçü polis memuru 17 kişinin öldüğünü duyurdu.

    "KABİLA SENİ İSTEMİYORUZ"

    Gösterilerin merkezi başkent Kinşasa'ydı: "Biz demokrasimizi savunuyoruz. Kabila biz artık seni istemiyoruz. Kabila seni istemiyoruz." Göstericilerin taşlı sopalı saldırısına polis kurşunlarla karşılık verince ortalık savaş alanına döndü.

    "DEMOKRATİK DÜZENE MEYDAN OKUMA"

    İçişleri Bakanı Evariste Boshab, ülkede demokrasiyi korudukları açıklamasını yaptı: "Hükümetimiz, ülkemizde kaos ve düzensizliğe yol açan her türlü şiddet eylemini kınamaktadır. Bu durum, demokratik düzene meydan okuma koşullarını yaratmaktadır."

    "BAŞKANLIK SEÇİMİ ERTELENSİN DİLEKÇESİ"

    Kongo'da seçim komisyonunun Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin ertelenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dilekçe vermesi olayların fitilini ateşledi. Anayasaya göre 2001'de göreve gelen Kabila'nın üçüncü kez aynı koltukta kalması mümkün değil.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Anayasa Mahkemesi Eylül Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title