Haberler

Demokratik Ekonomi Konferansı'nın Hazırlık Atölyesi

Mardin’de Demokratik Ekonomi Konferansı hazırlık atölyesi gerçekleştirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Mardin'de düzenlenen Demokratik Ekonomi Konferansı hazırlık atölyesinin Eylül ayında Van'da gerçekleştirilecek olan Demokratik Ekonomi Konferansı'na hazırlık amacıyla yapıldığını belirtti.

Maridin Otel'de Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Mardin Büyükşehir Belediyesi, TTB ve KESK'in ortaklaşa düzenledikleri Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesinde konuşan Akyol, atölyenin Eylül ayında Van'da gerçekleştirilecek olan Demokratik Ekonomi Konferansı'na hazırlık amacıyla yapılacağını belirterek, Mardin atölyesi dışında 4 atölye ve 3 çalıştayın farklı illerde ilgili çevrelerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Toplumsal hizmetler alanında devlet ve kapitalist modernite aklıyla yapılan projelerin toplum içerisinde kutuplaşmayı yarattığını öne süren Akyol, sosyal yardımların bunun en bariz örneği olduğunu iddia etti.

Akyol şöyle dedi:

"Toplumsal Hizmetler Atölyemiz sadece Mardin ile ilgili bir atölye değil, toplumsal hizmetler alanında yaşanılan sorunları masaya yatırmayı hedefliyoruz. Bizler toplumsal hizmet alanını 'sosyal kontrol aracı' olarak değil, 'özgücü arttırma ve özgürleşme aracı olarak gören bir anlayışı örmek istiyoruz. Demokratik katılımcı ve hakkaniyetli bir anlayışla toplumsal hizmet nasıl üretilebilir? Cevabını aradığımız soruların başında bu soru gelmektedir. Sosyal yardımlar verilerek yoksulların istismarına kapı aralanmakta, tahakküme rıza geliştirilmesi istenmekte ve yoksulların üretim alanından koparılarak devlet ve sisteme bağımlılıkları sağlanmaktadır. Toplumsal hizmetlerde hakkaniyetten kastımız çok boyutludur. Hem üretime katma hem de toplumsal hizmetlerde adil ve demokratik olmayı, bunu toplumu kutuplaştırmanın bir aracı olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz."

Akyol, kültürlerin, halkların ve inançların adeta piyasa kapitalizminin bir nesnesi haline getirilmeye çalışıldığına da belirten Akyol, " Kültür demek toplumsal hafıza demektir, yaşam demektir, direniş demektir. Biz kültürel mirasımıza sadece müze nesnesi gibi bakılmasını ve pazarlanmasını doğru bulmuyoruz. Atölyede, kültürel mirasımıza yaklaşımımızı tartışmak ve netleştirmek istiyoruz" dedi.

Konferansa  Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, akademisyenler Bülent Küçük, Ceren Özselçuk, Barış Dikilitaş, Serif Derince, Ilgın Erdem ve Azize Aslan'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile davetliler katıldı.

Sosyal politikalara genel yaklaşım, eğitim politikaları, sağlık politikaları, kültür, turizm ve kültürel mirasa yaklaşım  konularının tartışılacağı atölye toplantısı, basına kapalı bir şekilde devam etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Demokratik Ekonomi Konferansı Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title