Haberler

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Yüksek Açıklaması

"Biz çözüm sürecinin giderek derinleşmesi ve kalıcı, nihai bir barışa ulaşması gerektiği kararlılığındayız, düşüncesindeyiz ve bunu geliştirmek gerektiği noktasındayız"

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Biz çözüm sürecinin giderek derinleşmesi ve kalıcı, nihai bir barışa ulaşması gerektiği kararlılığındayız, düşüncesindeyiz ve bunu geliştirmek gerektiği noktasındayız" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Çözüm sürecinin, Türkiye açısından çok değerli bir süreç olduğunu belirten Yüksek, "Türkiye toplumunun tamamının, bunun önemini ve değerini bugünden daha fazla anlaması ve böyle bir yaklaşım içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Yüksek, bu sürecin, Ortadoğu'nun hemen her ülkesinde çatışmalar ve savaşlar yaşanırken, Türkiye'nin böyle bir çatışma ortamına girmemesi ve sorunlarını demokratik, siyasal bir temel de çözmesi için geliştirildiğini dile getirdi.

Kamuran Yüksek, "Aslında Türkiye bu çözüm süreci sayesinde adeta ateşin içerisinde bir demokratik süreç yaşamaktadır. Bu ateşe düşmeden ve girmeden insanlar yeniden ölmeden, büyük zararlar ve sıkıntılar yaşamadan demokratik temelde bir süreç işletilmesi üzerinedir" diye konuştu.

"Biz bunun çok kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulunan Yüksek, bu sürecin daha fazla geliştirilmesi ve derinleştirilmesi için tüm kesimlere sorumluluk düştüğünü söyledi.

Bu konuda Hükümet'e ve devlete çok önemli sorumluluklar düştüğünü dile getiren Yüksek, "Hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, hem Sayın Davutoğlu Hükümeti'ne, demokratik çözümün geliştirilmesi, barışın bir an önce tesis edilebilmesi için büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatıyor ve bunun için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Parti Meclisi olarak Türkiye'de çözüm süreci kapsamındaki gelişmeleri çok olumlu bulduklarını ve bunun çok önemli kazanımlar yarattığını düşündüklerini aktaran Yüksek, "Türkiye'nin şu anda bir daha geri dönmeyecek şekilde bu süreci daha fazla derinleştirmesi noktasında görüş oluşturduk" ifadesini kullandı.

Yüksek, "Biz çözüm sürecinin giderek derinleşmesi ve kalıcı, nihai bir barışa ulaşması gerektiği kararlılığındayız, düşüncesindeyiz ve bunu geliştirmek gerektiği noktasındayız" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Kamuran Yüksek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title