Haberler

    Demokrasiyle Alâkaları Yok'

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki Ferguson protestolarında yaşananları eleştirdi, “Dünyada demokrasiye sahip çıkanların ne kadar demokratik oldukları görüldü” dedi.

    Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) Genel Kurul'unda konuşan Erdoğan, Gezi olayları ve Kobani eylemleri sırasında yaşananları hatırlattı, ABD'nin Ferguson kentinde bir siyahın polis tarafından öldürülmesi sonrasında yaşanan protestolarda Amerikan polisinin tavrını eleştirdi.

    "Dünyada da demokrasiyi savunduğunu iddia edenlerin bunlara sahip çıkmak suretiyle ne kadar anti demokratik oldukları ortaya çıkıyor. İşte Ferguson olayları.Arizona olayları. Elinde silahı yok.Adamı yatırıyorlar yere ve kafasını yere vurup, nefessiz bırakıp öldürüyorlar. Silah yok, Molotof kokteyli yok. Burada polisimiz vatandaşı mı öldürdü, silah mı çekti. Polisi öldürecekleri anda polis kendini savunmayacak mı? Savunacakları anda paralel yargı bakıyorsunuz 8 seneye mahkum ediyor."

    "Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık operasyonlarında başarılı olunsa, bugün nasıl bir Türkiye'de olurduk" diye soran Erdoğan, " Yalova'da 250'yi aşkın ağaç kesildi. Nerede o çevreciler? Asırlık çınarlar ağaçtan sayılmıyor. Nerede o tencere tavacılar? Konuşun bakalım. ODTÜ'nün kestikleri, Bakırköy Belediyesi'nin kestikleri ağaç değil miydi? Sadece bir tanesi samimiyetle 'Mesele ağaç değil. Siz hala anlamadınız mı?' demişti.

    "Saray 1150 kusür odalı"

    Erdoğan, alışılmış bir cumhurbaşkanı olmadığı ve olmayacağını söyleyip yeni cumhurbaşkanlığı sarayı hakkında konuştu ve şunları söyledi;

    "Kalkıyor 1000 odalı diyor. Bin odalı değil 1150 küsur odalı. CHP'ye MHP'ye o büyük binalara ne gerek vardı. Bakın bunlarda büyük düşünmek diye bir şey yok.  Eğer siz büyük devlet olmak istiyorsanız bu şekilde bu adımlar atılır. İstanbul deyinde Dolmabahçe sarayı, Topkapı gelir. Gelen turistlere bunlar gösterilir. Cumhuriyet döneminde yaptıklarımızdan gösterebileceğimiz bir şey var mı? Değerli kardeşlerim biz şu anda gelecek nesillere 'Bizim Cumhurbaşkanlığımız böyle bir sarayda ülkeyi yönetti'dedirtmemiz lazım."

    "Ruh kökü sakat tipler"

    Sanatçı Yavuz Bingöl'e yönelik eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Onlarca yıl mahalle baskısından söz ettiler. Şu anda kimin baskıcı olduğunu millet görüyor. 30 Ağustos'ta çok değerli bir sanatçı arkadaşımızla, Yavuz Bingöl ile şarkı söyledik. Aman Allahım. Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mahküm mu? Sizin söylediklerini söylemedikleri zaman 'tu kaka' mı diyeceğiz. En son Alev Alatlı'ya da yaptılar. Akil Adam ekibinde olanlara da yaptılar. Ahmet Kaya'ya yapılanları unutmadık. Ertesi gün o yazıları yazıp bugün yazmadım diyenler. Ruh kökü sakat tiplerdir bunlar."

    "Enflasyon sebep değil neticedir"

    Cumhurbaşkanı, enflasyon-faiz ilişkisi ile ilgili tezini de tekrarladı;

    "Biz komisyonu ile birlikte yüzde 16-17 faiz ile büyümeyi nasıl yapacağız. Böyle büyüme yapabilir miyiz '.. İstihdam, üretim sağlamamız lazım. Rekabet alanına girmemiz için demaliyeti düşürmemiz lazım. Yüksek faizle maliyet düşer mi. Bu kapitalist mantığın ülkede işbirlikçileir var. Bu oyunu bozmamız lazım. Bozacağız. Biz dertliyiz. Bu mantıkla enflasyon düşmez. Değerli arkadaşlar, faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Enflasyon sebep dğil neticedir. Kimi aldatıyorsunuz ya' Çünkü faiz hele hele yüksek faiz bir zulüm. Yatırımcı bir ülke bunu çözmekte mecburdur."

    "Petrolü, elması alıp gözyaşı bıraktılar"

    Başbakan Erdoğan Gezi olayları ve yolsuzluk operasyonlarının faizin düştüğü sırada yapıldığı ve bunun Türkiye'nin iradesine ipotek konulmaya çalışıldığını savundu;

    "Sayın Putin'in buraya gelmesinden de rahatsız oldular. Kusura bakmayın da bizim irademiz kimsenin ipoteği altında değil. Bize engel olmaya çalışanlar kendileri dolaylı olarla iş bağlıyorlar. Buna AB'de dahil. Rahatsız olan olsun. Biz petrol elması alığp geride kan gözyaşı bırakmadık, bırakmayacağız.Türkiye ekonomisi sağlam yolda ilerliyor ve ilerliyecek."

    "Neredesiniz tencere tavacılar?"

    Erdoğan CHP'li Yalova Belediyesi'nin 250 ağacı kesmesi ile ilgili olarak ise şunlara değindi;

    "Taksim'de 12 ağacın yeri değiştirildi, kesilmedi. Ama Yalova'dakiler kesildi. 250'yi aşkın ağaç eksildi. Neredesin sen? Nerede o çevreciler? Nerede Taksim'de yürüyenler. Neredesiniz tencere tavacılar? Bakırköy Belediyesi'nin kestikleri ağaç değil mi? Gezi olaylarında mesele ağaç olsaydı o gün sokağa çıkanlar, yakanlar herhalde Bakırköy, Yalova, ODTÜ'nün Eymirgölü için kestiği ağaçlar için sokağa çıkardı.O gün biri ne demişti: Mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı'Aslında herkes anladı."

    MGK'da 'cemaatler görüşüldü' iddiası

    Erdoğan, son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında cemaatlerin faaliyetlerinin ele alındığı iddiasını da yalanladı.

    "Türkiye'de büyün vakıf ve cemaatlerin hedef alındığı yalanı söyleniyor. Burada söylüyorum; ulusal bütünlüğü tehdit edilen her yapı MGK'da ele alınır ve onun gözünün yaşına bakılmaz. Tavsiye kararı çıkar. Paralel yapının üzerine gittik, daha fazla gideceğiz. Legal görüntü altında illegal faaliyet gösteren ki paralel yapı böyle izah edilmiştir, hakkında karar çıkarılmıştır. Bütün vakıfların hedef alınacağı alçakça bir yalandan başka bir şey değildir. Ulusal güvenliği tehdit etmediği sürece herkes istediği faaliyeti gösterebilir."

    Kılıçdaroğlu'na eleştiri

    Cumhurbaşkanı, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroüşu hakkında ise şu sözleri isöyledi;

    "Ana muhalefet genel başkanı şahsım hakkında adama uymayan sözler söyledi. Bir engelli şahsımla alakalı 'zihinsel engelli değil mi?' diyor. O da "Bu bile bir lütuftur, akılsızdır' diyor. Böyle siyaset olur mu? O engelli arkadaşa hem de bize hakaret ediyor. Ancak ve ancak kaset ve şantaj öyle birini bu partinin başında tutabilir. 'Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün' derler. Böyle genel başkanlık ancak kasetle olur. Zaten o kaset olmasa bundan genel başkan falan olmazdı. Ama o dönem milletin partisine diz çöktüremediler."

    "Bizim içimizden de onlara uyanlar oldu"

    Seçim barajı tartışmalarına da değinen Erdoğan, kendilerinin daha önce bu teklifi yaptıklarını ancak muhalefetin buna yanaşmadığını söyledi. Siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinin de kabul edilmediğini hatırlatan Erdoğan, "O zaman muhalefet salonu terk etti. Bizim içimizden de onlara uyanlar oldu.  337'yi bulamadık. Şu an partilerin kapatılmasının suçunu iktidara yıkmak istiyorlar" dedi.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (1)

    MUSTAFA:

    bunlar yaptıklarının hesabını nasıl verecek. rüşvet. yolsuzluk. zimmete para aktarma. çelik kasalar. ayakkabı kutuları. kayıp trilyonlar. . . . . . vs. vs. haaaa bir öbür tarafı var. ben hakkımı helal etmiyorum

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title