Haberler

    Demokrasiyi Hedef Alan Darbe Püskürtüldü

    Türkiye acı ama bir o kadar tarihi ve önemli bir gece yaşadı.

    Türkiye acı ama bir o kadar tarihi ve önemli bir gece yaşadı. Ordu içinde emir komuta dışında hareket eden paralel örgüt darbeye kalkıştı. Hükumet, muhalefet partileri ve halk bir olup darbeyi püskürttü.

    Bazı yolların tanklarla trafiğe kapatılmasından kısa süre sonra devlet kanalı TRT basıldı ve yayın karartıldı. Daha sonra TRT'de korsan darbe bildirisi okundu.

    Canlı yayında darbe girişiminde bulunan askerlerin yayınladığı bildiriyi okuyan TRT Spikeri Tijen Karakaş bildiriyi silah zoruyla okuduğunu anlattı.

    Bu kalkışma hangi aşamaya gelirse gelsin, bu akşam sokaklara sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Zira her an yeni bir hareketlenme olabilir.— T.C.Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) July 16, 2016

    TRT'nin Harbiye'deki binasına gece giren askerler ise sabah saatlerinde polise teslim oldu.

    CNN Türk binası da gece saatlerinde basıldı. Binaya giren bir grup asker önce yayını kestirdi, ardından binayı zorla boşalttırdı. Askerlerin görüntüleri ekranlara da yansıdı. Askerlerin stüdyoya girmesiyle çalışanlar paniğe kapıldı.

    Canlı yayın stüdyosu boşaltıldıktan sonra kamera arkasından silah sesleri yükseldi. Bir süre sonra CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş'ın öncülüğünde kanal yeniden yayına başladı.

    Bu esnada askeri kalkışmaya karşı çıkan vatandaşlar CNN Türk binasının önünde toplandı. Polisin de gelmesinin ardından vatandaşlar da binaya girdi. Durumun normale dönmesiyle beraber yaklaşık 1 saatlik aranın ardından CNN Türk yayını da normale döndü.

    Başkomutanımız "evlerinize dönün" diyene kadar sokakları terk etmeyelim. Hainlere vatanımızı teslim etmeyelim.— T.C.Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) July 16, 2016

    17 polis şehit oldu

    Darbe girişiminde bulunan PDY örgütü mensuplarının havadan saldırısı sonucu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında 17 polis şehit oldu.

    Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların elindeki Sikorsky helikopterini düşürdü. TRT çevresinde toplanan halk, darbe girişiminde bulunan askerleri yakalayarak polise teslim etti. Darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY mensubu askerler gözaltına alınmaya başlandı.

    Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Yer İstasyonu Kampüsü'ne yapılan saldırının ardından kampüsteki personel ve lojmanlardaki vatandaşlardan haber alınamıyor. Oran'daki TRT kampüsüne giderek yayınına müdahale eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 9'a çıktı. Gözaltına alınanlardan birinin rütbeli olduğu bildirildi.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 16 Temmuz 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Türkiye Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
    title