Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Kars, Ağrı, Tunceli, Ardahan, Iğdır ve Erzincan'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek verdi.

Kars'ta, İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'yü lanetleyen sloganlar attı.

Sağanağa rağmen meydanı dolduran vatandaşlar, yağıştan korunmak için dev Türk bayrağı ve Atatürk posterinin altında sığındı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kars Valisi Rahmi Doğan, burada yaptığı konuşmada, yağmura rağmen miting alanını boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

15 Temmuz'dan sonra birlik ve berberliğin hakim olduğu bugünün de tarih açısından önemli bir gün olduğunu aktaran Doğan, "15 Temmuz gecesinden bu millete darbe yapmak isteyen hainler sizleri karşılarında görünce sindiler, terk ettiler sokaklardan çekildiler. Sizler kahramanlık destanlarınızı dedelerinizden değil, kendi çocuklarınıza anlatacak bir nesilsiniz." dedi.

Toplantıda, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, CHP İl Başkanı Mustafa Aras ve MHP İl Başkanı Yaver Özcan da konuşma yaptı.

Tunceli

Tunceli Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Mitingde konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin büyük bir felaketten döndüğünü söyledi.

Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), ordunun içine sızarak Türkiye'yi Amerika'nın ve Avrupa'nın amaçları doğrultusunda bir darbe girişiminde bulunduğunu belirten Kaymak, şöyle konuştu:

"Bu darbenin önlenmesinde önemli rolü olan kesimler var. Birincisi Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah ondan razı olsun, ömrü uzun olsun. Onun meydana çıkıp halkı meydanlara çağırmasıyla, kendisine yapılan darbeyi kabul etmeyen çok değerli halkımız meydanlara, sokaklara çıkarak gerçekten topla, tüfekle, uçakla, F-16'dan imanın ve vatan sevgisinin yüksek olduğunu gösterdi. Allah onlardan razı olsun, şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza Allah acil şifalar versin."

Kaymak, Tunceli'de de darbeye destek veren komutanların olduğunu ve hainlik içerisinde olan komutanların ordundan atıldığını, tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirtti.

Mitinge, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Abdullah Cüneyt Küsmez, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, bazı ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağrı

Ağrı Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, İstanbul Yenikapı'daki mitinge destek verdi.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimi olduğu gecede 15 bin kişinin alanda toplandığını bugünde aynı şekilde toplanarak finali çok muhteşem bir şekilde taçlandırdıklarını söyledi.

Bugüne kadar çeşitli oyunlar oynandığını belirten Işın, "Sizdeki bu iman, bu kahramanlık, bu yiğitlik oldukça hiç kimse, ne FETÖ'nun uşakları, ne bu memlekete bugüne kadar ihanet etmiş bütün terör örgütleri sizin ayağınızın altında ezilmeye mahkumdur." dedi.

Toplantıda, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca da birer konuşma yaptı.

Ardahan

Ardahan'da da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

PTT Meydanındaki mitingde konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, bugüne kadar devam eden demokrasi mitinglerine destek veren Ardahanlılara teşekkür ettiğini belirterek, milletin tarih yazdığını söyledi.

Toplantıda, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy da birer konuşma yaptı.

Iğdır

Iğdır'da Atatürk Caddesi'ndeki Iğdır Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini lanetledi.

Burada, vatandaşlara hitap eden Vali Ahmet Turgay Alpman, bugünün anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Bugün demokrasinin taçlandırıldığını belirten Alpman, "Bugün birlik ve beraberlik günüdür, her günümüz böyle olsun. Sevgili Iğdırlılar 15 Temmuz demokrasimizin, cumhuriyetimizin, bayrağımızın var oluşunun gidip geldiği, hakimiyetin millete ait olduğunun tescillendiği bir tarihi gündür." diye konuştu.

AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'ın da birer konuşma yaptığı programa, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Erzincan

Erzincan'da da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'yü lanetleyen sloganlar attı.

Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı mitingde vatandaşlar, marşlar söyledi, sloganlar attı, işaret dili ile İstiklal Marşı okundu.

İstanbul'da şehit olan Recep Gündüz'ün babası Yaşar Gündüz ve yakınları ellerinde şehidin fotoğrafı ile mitinge katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ilde 485 kişi hakkında işlem yapıldığını 100 kişinin ise tutuklandığını ve işlemlerin devam edeceğini söyledi.

3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş da kendilerinin ordusuyla, milletiyle bir bütün olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Savaş, bu vesile ile tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

Programa, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, MHP İl Başkanı Bekir Aksun ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Ardahan Iğdır Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title