Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek destek verdi.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek destek verdi.

Van'da Beşyol Meydanı'nı ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları atarak, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Vatandaşlar, meydanda kurulan dev ekrandan İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni takip ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyap Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Mitingin ardından konuşma yapan eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay, 23 günden bu yana alanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylenmesi gereken her şeyi dile getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye tarihi açısından tarihi bir gün. İstanbul'daki mitingde herkes vardı. 23 günden bu yana bütün Türkiye'de büyük bir mücadele var. Milletimiz 15 Temmuz'dan sonra bütünleşti. Bizler sizlere minnettarız ve hakkınızı ödeyemeyiz. Ankara'da bile buradaki Okçular Tepesi konuşuluyor. Bundan sonra artık birbirimizi daha çok seveceğiz. Daha güzel günlerde birlikte olacağız. Bu ülkeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu herkese bir daha gösterdik. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin."

-Hakkari

Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek ve İstanbul'daki mitinge destek vermek amacıyla valilik önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Demokrasi nöbetinde bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, demokrasiye, devletine, iradesine, cumhuriyetine ve bayrağına sahip çıkma adına fedakarca, yorularak, uykusuz kalarak sabahlara kadar meydanda bekleyen vatandaşlara teşekkür etti.

Toprak, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde hain bir paralel yapılanma oluşturarak milletin sahip olduğu değerleri zorla ele geçirip, kaynağı belli olmayan bir yöne doğru götürmek isteyen hainlere milletin çok şiddetli bir şekilde karşılık verdiğini ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha olayın sıcaklığı devam ederken 15 Temmuz gecesi yapmış olduğu çağrıya milletimiz canıyla, kanıyla bütün varlığı ile sahip çıktı ve talimatını yerine getirdi." ifadelerini kullanan Toprak, şunları kaydetti:

"24 gündür sevgili halkımız meydanı boş bırakmadı. Oynanan kirli oyunu şiddetli bir şekilde püskürttü. Allah'a şükürler olsun ki aradan geçen bu 24 günlük süre zarfında devletimiz, milletimiz, Cumhuriyetimiz çok daha iyi bir noktaya geldi. Belki 15-20 senede temizleyeceğimiz bu nifak tohumlarını Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu bu büyük kararlılık ve cesaret neticesinde 20-25 gün bir gibi bir sürede büyük oranda Allah'ın izniyle söküp attık. Bunda da böyle bir hayır olduğunu değerlendiriyorum. Bu hayrın bu şekilde tecelli etmesinde hiç düşünmeden canlarını, kanlarını veren şehit olan 240 kardeşimize buradan Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Bu hain planı gerçekleştirmeyi düşünen dış odaklı ve onun kuklası olan Pensilvanya'daki zattan talimat alan hainler böyle bir tablo ile karşılaşacaklarını kesinlikle düşünmüyorlardı. Hangi partide olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hangi dinden, dilden ve ırktan olursa olsun, Türk milletinin tek vücut olarak bu şekilde bu işe set olacaklarını değerlendiremediler. Böyle bir şeyi düşünselerdi bu hain kalkışmaya teşebbüs edemezlerdi. Fakat halkımızın bu dik duruşu şunu gösterdi ki bundan sonrası için de bu hain planları kafasından geçirebilecek olanların bu tablodan sonra bu hain düşüncelerini unutmaktan başka çareleri kalmamıştır. İnşallah sizlerle bundan sonra da huzur sağlık içerisinde çok daha güzel günler göreceğiz. Çok daha güzel hizmetlere hep beraber imza atacağız."

Konuşmaların ardından Toprak ve beraberindekiler ellerindeki Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiyle, İstanbul Yenikapı'daki mitingi televizyonlardan takip etti.

Programa, Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Mehmet Emin Taşçı, Hasan Ongu ve Bekir Abacı ile İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çukurca ilçesinde belediye binası önündeki miting alanına gelen vatandaşlar ise ellerinde Türk bayraklarıyla İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek verdi.

Vatandaşlara yönelik konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Kaymakam Mehmet Mut, şöyle konuştu:

"Hasretle beklediğimiz birlik, beraberliğin, kardeşliğin ve aynı vatanı paylaşmanın, aynı bayrağın altında yaşamanın ve aynı yaradana inanmışlığın en güzel göstergesidir. Bu musibetin ve haince, insafsızca, şerefsizce milli irademize, namusumuza, birlik ve beraberliğimize yeltenen bu hayasızca akının bertaraf edilmesinde sizlerin büyük bir emeği var. Birliğimize ve hiçbir kardeşim hak ve özgürlüklerinden yana şüphe duymasın. Bu olay ve sual devletimizin ve kurumlarımızın içine sızmış hain yılanların temizlenmesi için tüm devlet kurumlarımız adına ilan edilmiştir. Devletimizin bıraktığı 3 aylık olağanüstü halin hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın ki FETÖ'cüler hepsi bir bir temizlenecektir. Ayrıca tüm kamu ve kuruluşlarımız, şanlı ordumuz bir bir sayın valimiz ve şahsımın koordinasyon ve kontrolü altındadır. Hiçbir otorite boşluğu mevcut değildir. FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mülki, adli ve askeri tüm birimlerimiz etkin ve koordineli bir şekilde mücadeleye devam etmektedir ve bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bundan hiçbir yurttaşımın, vatandaşımın, sevgili kardeşlerimin şüphesi olmasın."

Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe geçen kalabalık, İlçe Müftüsü Zafer Güneş tarafında okunan dualara eşlik etti.

Mitinge, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, Kurmay Başkanı Albay Mikail Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Yüksekova ilçesinde de, öğretmenevi bahçesinde Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelerek ellerine bayrak alan vatandaşlar, Yenikapı'daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı izledi.

Erdoğan'a sık sık alkış tutarak destek veren vatandaşları Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet de yalnız bırakmadı.

-Muş ve Bitlis'te vatandaşlar meydanlarda

Muş'ta Belediye Meydanında toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle tekbirler getirerek, mitinge destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, şunları kaydetti:

"Sizlerle ne kadar gurur duysam azdır. Gerçekten Muş'un Valisi olmaktan inanılmaz büyük bir şeref ve onur duyuyorum. Allah bir daha acı günler göstermesin, birliğimizi beraberliğimizi inşallah pekiştirsin. Biz birliğimiz aklımızla değil, gönlümüzle görelim ve gönül penceremiz hep açık olsun. Çünkü bilirsiniz gönülden gönülle gizli bir yol vardır. İnşallah biz onu keşfedelim ve 15 Temmuz'da gösterdiğimiz birlik ve beraberliği her türlü terör örgütüne, bu ülkenin düşmanlarına karşı gösterelim, bir ve beraber olalım."

Konuşmaların ardından etkinliklerle devam eden programa, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, eski AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Genel Başkanı Yardımcısı Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, CHP, MHP, BBP ve SP İl Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de Selçuklu Meydanı'na akın eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla İstanbul'daki mitinge destek verdi.

Okunan mevlit sonrası program, Ahlat Belediyesi tarafından vatandaşlara kavurma ve pilav ikramıyla devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title