Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "2002'den beri demokrasiye doğru hızlı yol aldık.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "2002'den beri demokrasiye doğru hızlı yol aldık. Tam demokrasiye ulaştık ve bu tam demokrasi sayesinde bugün çok daha güçlü bir ülkeyiz. Çok daha gelişmiş, kalkınmış bir ülke olduk." dedi.

Siirt'te vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için Sancaklar İlkokulu önünde toplandı.

Vatandaşlar, 209 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyarak Valilik önüne kadar yürüdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, Erdoğan'ın Yenikapı'daki konuşmasını alanda canlı izledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da yaşadığı her gün hasetinden ve kininden çatladığını kaydetti.

Bazı insan hakları kuruluşlarının şehitler için taziye dileklerinde bulunmadan kendilerine "insan haklarını ihlal ettiklerini" söylediklerini belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Kim o insanlar, darbeciler. Ne yapmışız darbecilere de haklarını ihlal etmişiz. Onlar bizden 239 can alırken karşılarına çıkan arbedede biraz burunları kanamış, gözleri şişmiş hepsi bu, buna insan hakkı ihlali dediler. Bu dünya düzeni öylesine üç kağıtçı, iki yüzlü, sahtekar. Şeytan azapta gerek. Pensilvanya'daki şeytan her gün azapta kalsın, yaşadığı her gün zaten bir idamdır onun için."

Aktay, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik darbe esnasında Avrupalıların kaygı duyacağını zannettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat gördük ki hiç dertleri yokmuş. Çünkü biliyorlar ki demokrasi yani halkın iradesiyle iş başına gelen yönetimler bir İslam ülkesini kalkındırır, geliştirir, güçlendirir. Türkiye'de olduğu gibi 2002'den beri demokrasiye doğru hızlı yol aldık. Tam demokrasiye ulaştık ve bu tam demokrasi sayesinde bugün çok daha güçlü bir ülkeyiz. Çok daha gelişmiş, kalkınmış bir ülke olduk. Bakın hizmetlere, 'hizmet' dedik ya, afedersiniz insanımızı o hizmet adına sömürdüler ve zerre kadar hiçbir insanımıza hizmet etmediler. Bilakis herkes onlara hizmet etti, herkesi kendilerine hizmet ettirdiler. Netice itibarıyla herkes o Pensilvanya'daki sahtekara, şarlatana, haine hizmet etti."

Avrupa'nın Siirtlilerden demokrasiyi öğrenmesi gerektiğini dile getiren Aktay, bu meydanlarda darbecilere en büyük dersin verildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay AK Parti İstanbul Siirt Politika Güncel Haberler

title