Haberler

Demokrasi Şehitlerine Yazılan Mektuplar, Pursaklar'da Ödüllendirildi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Mektuplar’ etkinliğinin ödül töreni Pursaklar Belediyesi Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Mektuplar' etkinliğinin ödül töreni Pursaklar Belediyesi Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Dereceye giren öğrenciler altın ile ödüllendirildi.

Pursaklar Belediyesi Saray Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, slayt gösterisi ve ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törene Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e vekaleten Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin, Osman Kayaer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Ankara'daki ilçelerin milli eğitim müdürleri, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Pursaklar Fen Lisesi Müdürü Soydan Tevfik Karahan, "Öğretmen ve öğrenciler olarak devlet için, bayrak için, vatan için, millet için yerli ve milli nesiller yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz" şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız ve gençlerimiz toplumumuzun en makul ve en makbul kişileridir"

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, amaçlarının kendi medeniyetinin ve köklerinin bilincinde, öz güven sahibi gençler ve nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, gönülden gelen samimi duygularla, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlara mektup yazdığını belirten Yalçınkaya, "Biz öğrencilerimize 'tank sürmeyi' öğrettik, onlar bize 'tankların altına nasıl yatılacağını' öğrettiler" dedi. Çocuklarımız ve gençlerin, milletin parlak numuneleri olduğunu belirten Yalçınkaya "Onlar gönüllerin en derinine inerler, akılları vicdanlara düşürürler. Çocuklarımız ve gençlerimiz toplumumuzun en makul ve en makbul kişileridir" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında, gençler sayesinde bütün meydanların iyi kalpliliğin ve dik duruşun adresi olduğunu dile getiren İhsan Yalçınkaya, konuşmasına şöyle devam etti: "Onlar vasıtasıyla mukadderatın ve mukaddesatın çağlar aşan mesajları ülkemizin dört bir yanına ve dünyaya dalga dalga yayıldı. Çünkü onların bir kısmı 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin inşa edicileri, bir kısmı yaşayıcıları, bir kısmı da kendilerinden sonrakilere tebliğ edicileri olarak tarihte yerlerini alacaktır."

Konuşmanın ardından Pursaklar Fen Lisesi Öğrencileri "Vatan Uğruna" adlı gösteriyi sergiledi. Çanakkale Savaşı ve 15 Temmuz'u canlandıran öğrenciler duygu dolu anlar yaşattı. Şiir ve türkü dinletisinden oluşan gösteri, davetlilerden büyük alkış aldı. Törenin sonunda

Ödüle layık görülen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 15 Temmuz şehitleri için yazdıkları mektupları okuyarak protokol üyelerinin elinden hediyelerini aldılar. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinin birincilerine tam, ikincilerine yarım ve üçüncülerine de çeyrek altın hediye edildi. Demokrasi Şehitlerine Mektup programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Selçuklu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title