Haberler

Demokrasi Nöbetlerimiz Ölümsüzleşti

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen "Demokrasi Nöbetleri ve İnegöl" adlı fotoğraf yarışmasına katılan fotoğraflardan derlenen fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Dereceye giren fotoğraflarla birlikte sergileme hakkı kazanan toplam 50 fotoğraf İnegöl Belediyesi önünde hazırlanan alanda halkımızın izlenime sunuldu.

15 Temmuz darbe kalkışması karşısında tüm Türkiye'de olduğu gibi meydanlara inerek Milli iradeye sahip çıkan İnegöllülerin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak tuttukları demokrasi nöbetlerini en ince ayrıntısına kadar ortaya koymak amacıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği(İFSAD) işbirliğiyle düzenlenen "Demokrasi Nöbetleri ve İnegöl" adlı fotoğraf yarışmasının sonuçlarının açıklanması ve son nöbet gününde yapılan ödül töreninin ardından açılışı yapılan sergiyle İnegöl'ün demokrasi mücadelesi İnegöl halkının izlenimine sunuldu.

Düzenlenen sergiye yarışmacıların yanı sıra Ak Parti teşkilat mensupları, festival dolayısıyla ilçemizde bulunan Mitroviça Belediye Başkan yardımcıları Safet Kanberi ve Erol Zekeriya ve İnegöllüler katıldı.

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz akşamı İnegöl'ümüz, Bursa'mız ve Türkiye'miz çok büyük bir badire atlattı. Gerçekten bu darbe kalkışması bu milletin milli iradesine birlik ve beraberliğine yapılmış en büyük kalkışmaydı ama hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın ve 78 milyonun ferasetiyle bu kalkışma bertaraf edildi ve şükürler olsun atlatıldı" dedi.

Yarışmanın gerçekleştirme amacından da bahseden Aktaş; "Darbe kalkışmasının ilk saatlerinden itibaren Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm Türkiye'yi sokaklara çağırması, meydanlarda olalım demesiyle başlayan 'Milli İrade Nöbetlerimiz' tam 27 gün devam etmiştir. Milli İrade Nöbetleri hem İnegöl'ümüzde hem ülkemizde ayrı bir heyecanla idrak edilmiş ve sabahlara kadar devam etmiştir. Bu olağanüstü günlerde bizlerde İnegöl Belediyesi olarak yaşanan her anı, her durumu değerlendirmeye çalışarak bu yaşananları fotoğraflarla ölümsüzleştirmek ve akabinde kitaplaştırmak amacıyla Demokrasi Nöbetleri ve İnegöl konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Gerçekten 56 farklı katılımcı ve 160 tane fotoğrafla güzel bir yarışma oldu, tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yarışmanın düzenlenmesinde bizlere katkı sağlayan İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği'ne (İFSAD) teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Aktaş konuşmasının devamında; "Son nöbetimiz olan 27. Nöbet akşamımızda da ödül törenimizi gerçekleştirdik. İlk üçe giren yarışmacılarımızı ve mansiyon ödülüne layık görülen 10 yarışmacımızı son nöbet gecesinde açıkladık. Bugün de o ödüllere layık görülen ve beraberinde de sergiye katılmayı hak eden fotoğraflarımızı bizzat nöbeti beklediğimiz eski adıyla Belediye Meydanı, yeni adıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanında sergileyelim istedik. Sergide yer alan eserleri de hazırladığımız bir kitapla ölümsüzleştirdik. Ben zahmet edip katkı veren tüm fotoğraf tutkunlarına, tüm yarışmacılara ve bu süreçte emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Aktaş konuşmasını; "Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı ile alakalı Cenabı Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın dediği gibi Cenabı Allah bir daha 15 Temmuz darbe kalkışması gibi bir geceyi milletimize yaşatmasın" diyerek sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş AK Parti Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title