Haberler

Demokrasi Nöbetinde Minik Elif'den İstiklal Marşı

Şehitler için İlçe Müftülüğü İmam Hatiplerinden Harun Çakmak'ın Kuran-ı Kerim tilavetini okunmasının ardından İlçe Müftüsü Bardakçı dua ve niyazda bulundu.

Demokrasi ve Milli İrade Nöbetinin 12. gecesinde Minik Elif Su Erdoğan'nın İstiklal Marşını 10 kıtasını okuması ve Kırkpınar Güreşleri Baş Cazgırı İznikli Pele Mehmet'in kendisinin yazıp okudu darbe girişimi hakkında şiirleri halkı duygulandırdı.

15 Temmuzda ki darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi İznik'te de meydanlarda darbeye karşı direnen İznik halkı, darbe girişiminin 12. gününde İznik Belediyesi Belediye meydanında Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerini tutmaya devam ediyor.

Darbe girişiminin 12.'nci gecesine İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Aybars Alemdaroğlu, İlçe Tarım Müdürü Levent Kurtaraner ve İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı'nın yanı sıra çok sayıda kamu, kurum ve STK temsilcilerinin katıldığı gecede hayırsever esnaflar tarafından cadi ve çorba ikramında bulunuldu.

Minik Elif Su Erdoğan'ın İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuması demokrasi nöbetinde bulunan protokol üyelerini ve tüm halkı duygulandırdı. Baş Cazgır İznikli Pele Mehmet Tura okuduğu şiirde şu sözlere yer verdi. Bırakalım şunu bunu, Sağı solu, yürüyelim aynı yolu.Yemesin çakallar son Türk yurdunu. Birimiz aslan ise diğerimiz kaplandır. Kavga edersek gidecek Vatandır. Önderimiz olsun iki kutsalımız, biri Kuran-ı Kerim diğeri ise Hz. Peygamberimiz Muhammed (s.a.v)'dir. Ezan Oldum dinmedim. Bayrak Oldum İnmedim. Şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman, soyadım Türk oğlu Türk'tür benim. Kimdir kimdir dedim. Uzun adam dediler. Nasıl yani dedim.Çatal yürekli dev dediler. Peki ya sonrası, Milleti ile birleşip darbecileri duman ettiler. Nasıl yani dedim. Cesur yürek dediler. Peki adı ne adı ne Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan dediler. Sözlerini okuyan İznikli Pele Mehmet büyük alkış aldı.

Kaymakam Pehlivan; "Aydınlık Gelecek İçin Demokrasi Nöbetine Devam"

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan gündeme dair yaptığı konuşmada"Çok kıymetli hemşerilerim, Kıymetli hazirun , Değerli garnizon komutanımız , Belediye Başkanımız , Saygıdeğer hanımefendiler öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum. 15 Temmuz gecesi o kabus gecesi FETÖ diye tabir edilen ve artık dünyaca da kabul edilmesi gereken bölücü terör örgütü, yıkıcı terör örgütü mensuplarınca ülkemizin birliğine beraberliğine, Devletimize, Vatanımıza, Bayrağımıza yönelik hain saldırı gecesinin üstünden 12 gün geçti. Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımız gündüz işlerini yerine getirirken gecede bu gün burada olduğu gibi yolları meydanları dolduruyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu çağrı üzerine yollara düşen vatandaşlarımız tankların gücüne, halkın gücünü karşısına koyarak bu gün burada rahatlıkla bir araya gelmemizin yolunu açtılar. Adeta ülkemizin yolunu açtılar. Geleceğimizin aydınlanmasını, Ülkemizin yolunun daha aydınlık olmasına vesile oldular. Tabiî ki de bu önce yüce Allah'ın sayesinde Milletimizde dirayetli dik duruşu sayesinde oldu. Az önce kızımız istiklal marşını seslendirdi . İstiklal marşının ilk kelimesi korkma tabi cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren istiklal marşımızı okuduk anlamaya çalıştık ve bu 15 temmuz gecesi ve devamında da bu korkma kelimesinin sadece bir sözcükten ibaret olmadığını bu aziz milletimiz bir kere daha ortaya koymuş oldu . Milletimiz korkmuyor zorluklar karşısında yılmıyor ve inşallah bundan sonrada yılmayacak. Elbette ki böyle bir hain terör saldırısıyla muhatap olmak istemezdi ülkemiz, Devletimiz ama olduktan sonrada bundan çıkartılacak sonuçları çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Devletimiz bunları en iyi şekilde değerlendirecek ve gereken cevap verilecektir. Ayrıca İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okuyan minik yavrumuz Elif Su Erdoğan kızımıza ve ailesine, İznikli Pele Mehmet'i bu güzel duyguları dile getirdikleri için teşekkür ederim. Herkesi saygı ve sevgilerimi sunuyor, hayırlı demokrasi nöbetleri diliyorum" dedi. İznik halkı yine sabahlara kadar Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerini tutmaya devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İznik Pele Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title